Про основні організаційні заходи з підготовки і проведення позачергових виборів Президента України
У К Р А И Н А 
ХАРЬКОВСКИЙ  ГОРОДСКОЙ  ГОЛОВА
 
 
РАСПОРЯЖЕНИЕ
 
 
От __25.02.2014_____ № 21

Постановою Верховної Ради України від 22 лютого 2014 року № 757-VІІ позачергові вибори Президента України призначені на 25 травня 2014 року.

З метою належної підготовки та проведення позачергових виборів Президента України, відповідно до вимог ч. 5 ст. 103 Конституції України, ч. 4 ст. 17, ч. 21 ст. 28, ч. 1 ст. 39, ч. 6 ст. 58, ч. 8 ст. 59, ч. 2 ст. 74, ч. 3 ст. 88 Закону України «Про вибори Президента України», Закону України «Про державний реєстр виборців», керуючись ст.ст. 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:


1. Затвердити основні організаційні заходи з підготовки і проведення позачергових виборів Президента України (додаток 1).


2. Створити міську робочу групу з питань надання практичної допомоги в частині матеріально-технічного забезпечення виборчих комісій та реалізації їх повноважень у період підготовки і проведення позачергових виборів Президента України (додаток 2).


3. Головам адміністрацій районів Харківської міської ради:

3.1. Забезпечити створення для всіх суб’єктів виборчого процесу рівних умов участі у виборах, дотримання об’єктивності, неупередженості, збалансованості, достовірності при поширенні інформації про вибори; недопущення під час підготовки та проведення виборів будь-яких проявів адміністративного тиску, незаконного втручання  у виборчий процес, а також унеможливлення використання посадовими особами службового становища, службових приміщень, транспорту, засобів зв’язку для підтримки окремих кандидатів на пост Президента України, партій (блоків) − суб’єктів виборчого процесу, їх уповноважених представників, довірених осіб, офіційних спостерігачів.

 

3.2. Вжити заходів для створення належних умов для здійснення виборчими комісіями їх повноважень, зокрема, шляхом забезпечення виборчих комісій необхідними приміщеннями відповідно до визначених нормативів, обладнанням, інвентарем, транспортними засобами і засобами зв’язку, оргтехнікою, іншими матеріальними цінностями згідно з нормами, переліком і вимогами, встановленими Центральною виборчою комісією.

 

3.3. Забезпечити охорону приміщень виборчих комісій, а також охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації.

 

3.4. Створити належні умови для реалізації громадянами виборчих прав, вільного волевиявлення під час голосування, у тому числі громадянами
з обмеженими фізичними можливостями та громадянами з вадами зору, забезпечивши їм, зокрема, безперешкодний доступ до приміщень виборчих комісій та приміщень для голосування, до інформації з передвиборної агітації.

 

3.5. Вжити необхідних заходів щодо матеріально-технічного забезпечення відділів ведення Державного реєстру виборців з метою своєчасного складання та виготовлення попередніх та уточнених списків виборців відповідно до вимог чинного законодавства.

 

3.7. Взяти участь у проведенні інформаційних заходів з питань застосування виборчого законодавства України та підвищення політичної культури громадян, ознайомлення громадян із порядком голосування на виборах.

 

4. Виконавчим органам Харківської міської ради інформацію про виконання основних організаційних заходів з підготовки і проведення позачергових виборів Президента України надавати до Харківської міської ради через Департамент організаційної роботи Харківської міської ради наступного дня після закінчення зазначених у плані термінів виконання.

 

5. Координацію та контроль за виконанням розпорядження покласти відповідно на заступника міського голови – керуючого справами виконавчого комітету міської ради Тимчук А.Л. та секретаря Харківської міської ради Новака О.М.

 

 
Міський голова                                                                           Г.А. Кернес


 

Пакет документов (скачать)
Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes