Ігор Терехов ознайомився з ходом реконструкції зоопарку
20 жовтня 2020 17:37 Інфраструктура
Ігор Терехов ознайомився з ходом реконструкції зоопарку Перший заступник міського голови Ігор Терехов сьогодні, 20 жовтня, ознайомився з ходом будівельних робіт, які ведуться в Харківському зоопарку.

Під час інспекції він відвідав експозиційні зони «Стежка тигра», «Королівство слонів», «Африканське сафарі», Будинок жирафів в «Африканській савані» та «Планета мавп», де вже живуть перші мешканці. Зараз у будівельних роботах зайнято понад 400 робітників, будівництво ведеться на багатьох локаціях.

«Є вимоги і норми Європейської асоціації зоопарків та акваріумів, і якщо ми їх виконаємо, а ми це обов'язково зробимо, то отримаємо колекцію нових тварин - слонів, жирафів, білих ведмедів, пінгвінів. Плануємо відкрити наш зоопарк до Дня міста наступного року. Це амбітне завдання, але цілком реальне. У нас, тобто у міської влади, генпідрядника «Житлобуд-1» і людей, які тут працюють, є величезне бажання і спільна мета - відкрити зоопарк у поставлені терміни. Думаю, все у нас вийде, і зоопарк буде чудовим», - зазначив Ігор Терехов.

Голова наглядової ради АТ «Трест Житлобуд-1» Олександр Харченко підтвердив, що Харківський зоопарк перевершить за рівнем багато європейських зоопарків.

«На будівництві досить людей, матеріалів, техніки, щоб відкрити зоопарк наступного року, якщо збережемо взятий темп. Вже до кінця грудня більшість тварин переїде в місця свого постійного проживання. І вже зараз ви можете приблизно оцінити, наскільки тут все буде масштабнішим, яскравішим і цікавішим для відвідувачів. Я бачив багато зоопарків в країнах Європи, але рівень харківського буде вищим», - зазначив Олександр Харченко.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини