У місті працює майже 900 точок з можливістю використання електронного паспорту
03 грудня 2020 11:12 Суспільство
У місті працює майже 900 точок з можливістю використання електронного паспорту У Харкові підключено 868 точок з можливістю використання електронного паспорту.

За словами заступника міського голови з питань цифрової трансформації Олега Дробота, Харків один із перших почав активно впроваджувати використання цифрових документів в різних сферах. Так, на сьогодні до проєкту вже долучились Центр надання адміністративних послуг та його територіальні підрозділи, аеропорт, мережі супермаркетів, інтернет-провайдери, лікарні та бібліотеки.

«Наше місто є лідером серед інших міст України в питаннях цифрової трансформації завдяки активній позиції міської влади. І сьогодні саме в Харкові працює єдиний в державі Департамент цифрової трансформації. Також Харків єдиний, хто вгадав тренд розвитку цифрової трансформації і створює зручне цифрове місто, будуючи якісні нові цифрові сервіси та розвиваючи ефективність роботи міських установ», - сказав Олег Дробот.

Нагадаємо, зараз місто активно працює над впровадженням функції шерингу (передачі) документів через додаток «Дія 2.0». З його допомогою копії цифрових документів, що засвідчують особу, відразу будуть з'являтися в інформаційній системі суб'єкта надання послуг, що значно спростить і прискорить процедуру ідентифікації особистості. За словами керівника напряму «Електронні серіси» в Департаменті цифрової трансформації Ігора Панченка, функцію шерінгу планують впровадити в усіх ЦНАПах, установах соціальної сфери, комунальних підприємствах, банках та медичних закладах Харкова. 

У департаменті також зазначають, що використання цифрових документів не лише допомагає спрощувати і пришвидшувати процедуру ідентифікації особи, а й зменшує ризики втрати оригіналу документу та випадки використання підроблених документів. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини