У Харкові відзначили День Соборності
22 січня 2021 13:33 Суспільство
У Харкові відзначили День Соборності Покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку відбулося сьогодні, 22 січня, в Харкові з нагоди Дня Соборності України.

У заході взяли участь заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв, представники керівництва області, дипломатичного корпусу, громадських організацій, духовенства, харків'яни.

Присутні поклали квіти до пам'ятника Кобзарю і вшанували пам'ять загиблих в боротьбі за соборність і єдність України хвилиною мовчання.

Довідка. День Соборності України - державне свято, відзначається щорічно 22 січня, в день, коли в 1919 році в Києві було проголошено Акт злуки Української народної республіки і Західно-Української Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави. 

102 роки тому на Софійському майдані в Києві урочисто зачитали «Універсал соборності», в якому було сказано: «Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України - ЗУНР (Галичина, Буковина, Закарпаття) і Наддніпрянська велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини