Міська влада просить харків'ян дотримуватися протиепідемічних заходів
09 квітня 2021 21:50 Місто
Міська влада просить харків'ян дотримуватися протиепідемічних заходів Строк перебування Харкова в «червоній» зоні залежить від особистої відповідальності і сумлінного ставлення городян до дотримання протиепідемічних заходів.

Про це сьогодні, 9 квітня, в ефірі «7-го каналу» заявила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«90% позитивного вирішення цього питання залежить від наших громадян, від дотримання протиепідеміологічних заходів. Носіть маски, зокрема й на вулицях, дотримуйтеся дистанції в півтора метра. Я вас дуже прошу, якщо ви побачили в громадському транспорті людину без маски, не бійтеся активно просити її або надіти маску, або залишити цей транспортний засіб. Бережіть себе і своїх дітей, бережіть Харків. Строк перебування нашого міста у «червоній» зоні знаходиться у ваших руках», - звернулася до харків'ян Світлана Горбунова-Рубан.

Також віцемер звернулася до батьків дошкільнят та учнів початкової школи, які продовжують відвідувати навчальні заклади, з проханням сумлінно виконувати свої батьківські обов'язки.

«Якщо вранці ви побачите, що ваша дитина не дуже добре себе почуває: у неї закладений носик, вона кашляє, чхає чи у неї болить горло, я вас дуже прошу, не ведіть її у шкільний або дошкільний заклад. Не треба ризикувати іншими дітьми. Тому що як тільки одна дитина захворіє, на карантин піде вся група або клас», - зазначила Світлана-Горбунова Рубан.

Вона нагадала, що при перших ознаках респіраторного захворювання необхідно залишитися вдома і звернутися по допомогу до свого сімейного лікаря. Також вона попросила харків'ян не виходити без особливої ​​потреби з дому, а людям похилого віку, які перебувають у групі ризику, відправитися на самоізоляцію.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини