На П'ятихатки почали ходити тролейбуси з автономним ходом
10 квітня 2021 15:45 Інфраструктура
На П'ятихатки почали ходити тролейбуси з автономним ходом Новий тролейбусний маршрут №50 з'єднав селище П'ятихатки з площею Свободи.

За цим маршрутом сьогодні, 10 квітня, проїхав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Він повідомив, що поки на маршрут пустили сім тролейбусів з автономним ходом, які можуть опускати тролеї та проїжджати без них до 30 км. Пізніше, якщо буде потрібно, на маршрут додадуть ще один тролейбус.

«Такий сучасний транспорт дуже вигідний для міста. Нам не потрібно прокладати контактні мережі і будувати тягові підстанції, що є дуже дорогим задоволенням. На заряді акумулятора ми проїхали велике «плече», а доїхавши до наших міських мереж електротранспорту, автоматично підключилися для підзарядки. Такі комфортні тролейбуси дуже затребувані для міста, тому в міру надходження нових одиниць будемо відправляти їх на нові маршрути», - сказав Ігор Терехов.

За його словами, всього для Харкова придбали 50 таких тролейбусів, 18 з яких вже працюють на нових маршрутах. Так, нові тролейбуси з можливістю автономного ходу курсують на маршрутах №48 та 49. Один з'єднує вул. Героїв Праці та вул. Дружби Народів, другий - центр міста (вул. Університетська) і сел. Жихор. Пізніше планується пустити новий транспорт на мікрорайон «Горизонт».

Зазначимо, що довжина нових тролейбусів складає 12 метрів, місткість - до 100 пасажирів. Частину маршруту тролейбус проходить за допомогою контактної мережі, а частину - на батареях. У тролейбусі передбачені умови для комфортної поїздки людей з обмеженими можливостями: низька підлога, пандус, система нахилу тролейбуса в правий бік. Також в них є кондиціонери, система опалення, зарядні пристрої під USB-роз'єми і валідатори для оплати «E-ticket».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини