У Харкові продовжать розвивати велосипедний рух
14 квітня 2021 19:45 Інфраструктура
У Харкові продовжать розвивати велосипедний рух Міська влада має намір розширювати велосипедну інфраструктуру в Харкові.

Про це сьогодні, 14 квітня, після зустрічі з велоактивістами повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Як зазначили активісти, розширення велосипедної інфраструктури є важливим фактором розвитку Харкова як  європейського міста, що динамічно розвивається.

«Прихильників велосипедного руху в місті стає все більше. У деяких школах працюють велосипедні секції, серед випускників яких багато переможців як всеукраїнських, так і міжнародних змагань. Великою популярністю серед велосипедистів користується велодоріжка в Лісопарку. Однак велосипедну інфраструктуру варто розвивати», - зазначили велоактівісти.

Зокрема, вони запропонували зробити велосипедну доріжку на проспекті Науки. За їх словами, в місті ця магістраль є однією з найбільш затребуваних. Так, у години пік нею користуються понад 700 велосипедистів.

Ігор Терехов зазначив, що запропонований велоактивістами варіант дуже цікавий і важливий для міста. За його дорученням профільні департаменти розглянуть його і розроблять відповідний проєкт.

«Звичайно, в місті Харкові велоспорт буде розвиватися. Буде проведено Велодень. Нам дуже важливо, щоб створювалися нові велодоріжки, щоб люди відчували себе комфортно, їздили на велосипедах, відпочивали і навіть добиралися до роботи», - сказав Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини