Ігор Терехов нагородив призерів чемпіонату світу з програмування
18 жовтня 2021 16:41 Місто
Ігор Терехов нагородив призерів чемпіонату світу з програмування Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов сьогодні, 18 жовтня, провів зустріч з призерами 44-го студентського командного чемпіонату світу з програмування, фінал якого пройшов з 1 по 6 жовтня.

Команда Харківського національного університету радіоелектроніки в складі Матвія Асландукова, Олега Валласа та Андрія Шаніна під керівництвом тренера - доцента ХНУРЕ Олександра Вечура виборола «бронзу» на найпрестижнішому міжнародному турнірі з програмування серед студентів. У першому етапі змагання взяли участь понад 60 тис. програмістів з більш ніж 3 тис. університетів з 115 країн. У фінал пройшли 117 команд, в тому числі єдина українська - команда ХНУРЕ.

На сьогоднішній зустрічі призери чемпіонату розповіли про враження від змагань, поділилися своїм баченням розвитку IT-галузі. Ігор Терехов вручив їм Подяки міського голови та поцікавився, чи бачать вони себе в Харкові після закінчення навчання.

«Ви дуже розумні хлопці, і за вами - майбутнє. Ми живемо в такий час, коли на чільному місці стоять передові технології, інновації тощо. У вас - топова освіта, неабиякі здібності та затребувана професія. Все це разом узяте обіцяє вам величезні перспективи, тому дуже хочеться, щоб ви нікуди не виїжджали, а працювали в Харкові», - зазначив Ігор Терехов.

Своєю чергою студенти розповіли, що не поспішають залишати Харків, хоча їм уже надходили і надходять різні пропозиції від іноземних компаній. Також не виключили, що можуть залишитися працювати в Україні.

«Основне завдання влади - зробити так, щоб по закінченні вишу такі фахівці не роз'їхалися, а працювали в Харкові. IT-компанії повинні забезпечити їх гідною роботою, цікавими замовленнями, а завдання міста - створити комфортні умови, щоб їм подобалося тут жити. Ось вони розповіли, що у них є привабливі пропозиції з Китаю, але вони не поспішають їхати, вони люблять своє місто, і наше завдання - зробити його ще кращим», - підкреслив Ігор Терехов після зустрічі.

Довідка. Студентський командний чемпіонат світу з програмування (ICPC) проводиться з 1977 року. Через велику кількість учасників і складність самого змагання оргкомітет нагороджує перші 12 команд у пропорції: чотири «золота», чотири «срібла», чотири «бронзи». Цього року з України через усі відбіркові етапи змогла пройти лише команда Харківського національного університету радіоелектроніки. Це перша медаль харків'ян у змаганнях такого рівня за всі роки проведення чемпіонату. Україна востаннє здобувала на ньому медалі в 2016 році.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини