«ІВІ-Rating» підтвердив рейтинг інвестиційної привабливості Харкова
17 листопада 2021 09:33 Економіка
«ІВІ-Rating» підтвердив рейтинг інвестиційної привабливості Харкова Національне рейтингове агентство «ІВІ-Rating» підтвердило кредитний рейтинг міста Харкова на рівні uaА+ з прогнозом «у розвитку» та рейтинг інвестиційної привабливості на рівні invАА.

Як повідомили у Департаменті економіки та комунального майна, такі рівні рейтингів відображають відмінну інвестиційну привабливість та високу спроможність міста розраховуватися за своїми зобов'язаннями. Прогноз «у розвитку» вказує на високу вірогідність зміни кредитного рейтингу протягом року. На даний час такий прогноз застосовується до всіх суб’єктів рейтингування. Він обумовлений посиленням невизначеності щодо дій органів влади і господарюючих суб’єктів у разі загострення епідеміологічної ситуації в Україні та світі.

На думку рейтингового агентства «IBI-Rating», Харків має потужний промисловий комплекс, що характеризується значною питомою вагою високотехнологічних та інноваційних підприємств. Обсяг зовнішньоторговельного обороту товарів підприємств Харкова в січні-червні 2021 року порівняно з аналогічним періодом 2020 року збільшився на 38,8% і склав 1 250,85 млн дол. США.

Крім того, зазначено, що у місті зросли обсяги роздрібної торгівлі. За перше півріччя 2021 року цей показник склав 26,3 млрд грн (проти 24,5 млрд грн за 6 місяців 2020 року), а обсяг реалізації товарів на одного мешканця - 18,46 тис. грн, що значно перевищує показник по Україні в цілому (11,5 тис. грн.). 

Рейтингове агентство зазначило, що на розвиток економіки Харкова суттєвий вплив має малий бізнес. Станом на 1 липня у місті було зареєстровано 119,3 тис. фізичних осіб-підприємців. За результатами I півріччя 2021 року обсяг надходжень податкових платежів до бюджету Харківської міської територіальної громади від підприємців склав 1 500,4 млн грн (23,3% від загального обсягу податкових надходжень).

За інформацією рейтингового агенства, місто є великим логістичним вузлом, через який проходить низка транспортних потоків загальнодержавного значення, що підвищує його роль в масштабах України. Крім того, перевагами Харкова є прозорість діяльності місцевої влади, наявність планів розвитку міста і ефективність їх реалізації, якісна транспортна, промислова та торгівельна інфраструктури, що створює сприятливі умови для розвитку бізнесу. Місцева влада проводить активну роботу в напрямку підтримки підприємництва, створення позитивного іміджу міста та реалізації інвестиційних проєктів, спрямованих на його розвиток.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини