Світлана Горбунова-Рубан: Готуємось до нової хвилі COVID-19
13 січня 2022 14:49 Медицина
Світлана Горбунова-Рубан: Готуємось до нової хвилі COVID-19 Після новорічних свят у Харкові спостерігається зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Про це сьогодні, 13 січня, повідомила журналістам заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«Кількість хворих зростає. Минулої доби зафіксовано 384 випадки, позавчора - 363, а ще раніше - 224, 173, 101. Крива йде вгору. Це легко пояснити, адже всі святкували Новий рік, ходили один до одного в гості, багато хто їздив відпочивати, а тепер ми зіткнулися з наслідками. Але є надія, що хворіти будемо не так сильно, як це було минулої хвилі, тому що на сьогодні ми маємо майже 50% вакцинованих проти 20%. Але ми все одно готуємося: встановлюємо кисневі бочки та станції, провели майже 900 кисневих точок, 1540 ліжко-місць як було, так і тримаємо для хворих на коронавірус. Зараз вони зайняті на 26%», - зазначила віцемер.

Світлана Горбунова-Рубан також нагадала, що у місті продовжують роботу всі пункти вакцинації - у поліклініках, на ринках, у ТРЦ тощо. За минулу добу в них було щеплено 5586 осіб.

«Багато харків'ян вже роблять бустерне (третє) щеплення. Це добровільна справа кожного. Для цього слід звернутись до сімейного лікаря, проконсультуватися. Бустерне щеплення можна робити щонайменше через півроку після другої вакцинації», - наголосила віцемер.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини