Аварію на водогоні на Павловому Полі усунуть протягом доби
07 травня 2021 13:21 ЖКГ
Аварію на водогоні на Павловому Полі усунуть протягом доби Пошкодження на водогоні по 1-му Орську провулку, 19-а планується усунути протягом доби.

Про це сьогодні, 7 травня, повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, який виїхав на місце аварії.

За його словами, фахівці знають, як швидко локалізувати аварію, і планують зробити це протягом доби. Паралельно зміцнять на місці грунт.

«Ми подивилися на об'єкт аварії, проаналізували можливі наслідки і знайшли рішення. Причина аварії в тому, що ще за радянських часів трубопровід діаметром 1000 мм перейшов в менший діаметр - 600 мм. Труба не витримала тиску, і з часом сталося руйнування», - повідомив про причини аварії Ігор Терехов.

Секретар міської ради повідомив, що завдяки дублюючій системі без води залишиться небагато будинків. Жителям підвозитимуть воду автоцистернами.

Директор Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Владлен Волков зазначив, що воду вже підвезли в дитячі садки, школи та медичні заклади.

Він повідомив, що заявка через відсутність води на Олексіївському житловому масиві надійшла в диспетчерську підприємства о 7:00. Бригади виїхали на передбачуване місце аварії, і вже тоді надійшов дзвінок з пров. Орского про те, що йде великий потік води. За словами Владлена Волкова, було пошкоджено ділянку сталевого трубопроводу.

«Бригада прибула на місце і визначила течі на водоводі діаметром 600 мм. Була дана команда технологічній диспетчерській стежити за режимами насосної станції №25а, і приступили до локалізації пошкодження. Пошкодження було локалізовано о 9:00. Ми відключили водовід. Зараз коригуються зони водопостачання насосної станції №25а, щоб максимально забезпечити Олексіївський житловий масив холодною водою. На період робіт гаряча вода буде тимчасово відключена», - повідомив Владлен Волков.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини