До бюджету на 2021 рік внесені зміни
30 грудня 2020 13:32 Бюджет
До бюджету на 2021 рік внесені зміни Харківська міська рада внесла зміни до бюджету Харківської міської територіальної громади на 2021 рік.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 30 грудня, на позачерговій сесії Харківської міської ради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, внесення змін обумовлене внесенням змін до Бюджетного кодексу України.

«Ми брали в цьому процесі найактивнішу участь, домагаючись, щоб місцевим бюджетам залишили 13,44% акцизного податку з виробленого у нас в країні і ввезеного на митну територію України палива. Цього вдалося домогтися, в зв'язку з чим дохідна частина бюджету міста збільшується на 320 млн грн - очікувану суму надходжень акцизного податку. Ці кошти планується спрямувати на будівництво і реконструкцію доріг, облаштування прибудинкової території», - зазначила Тетяна Таукешева.

Також бюджет Харківської міської територіальної громади отримає:
- субвенцію на оплату праці педпрацівників - 74,1 млн грн;
- відшкодування вартості препаратів інсуліну та десмопресину при забезпеченні хворих на цукровий та нецукровий діабет - 27,8 млн грн;
- субвенцію на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами - 4,3 млн грн.

Крім того, як повідомила Тетяна Таукешева, з 1 січня по 31 травня 2021 року платники єдиного податку І групи будуть звільнені від сплати податку, в зв'язку з чим місто втратить близько 12 млн грн. Також у 2021 році, на період встановлення карантину, буде призупинене нарахування орендної плати, штрафів і пені за договорами оренди комунального майна суб'єктам господарювання, діяльність яких заборонена на цей період.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини