Геннадій Кернес: За розмовами про децентралізацію влади мають бути дії
12 травня 2014 23:09
Геннадій Кернес: За розмовами про децентралізацію влади мають бути дії Референдуми в Донецькій і Луганській областях повинні стимулювати владу використовувати законні методи волевиявлення і підтримувати народну ініціативу.
Про це сьогодні, 12 травня, Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив у телефонному інтерв'ю в ефірі ток-шоу «Свобода слова» (ICTV). 

«У Харкові референдуму не було, тому що проведена велика роз'яснювальна робота з точки зору дій в правовому полі. Але люди, які прийшли на референдум в Донецьку і Луганську ... Кожна людина має право висловити свою точку зору, і це не означає, що її не потрібно бачити і чути. На мою думку, сьогодні відбувається підміна понять, коли, з одного боку, говориться про децентралізацію влади та посилення ролі місцевого самоврядування, щоб народ брав владу в свої руки, а з іншого - влада припиняє всі ці спроби. Ми повинні зробити висновки і розібратися з винними в тому, що були допущені жертви, але владі потрібно виходити до народу і виконувати свої обіцянки бути демократами і працювати для людей», - сказав міський голова. 

Геннадій Кернес підтвердив, що вважає політичним мотив замаху на нього. «На Харків поклали око ті, хто хотів поділу України, а я виступав і виступаю за цілісність країни. Тому замах на мене має цілком певний підтекст», - зазначив він.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини