Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед
12 серпня 2011 11:48
Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед У Харкові на алеях саду ім. Т. Г. Шевченка проходить третій традиційний медовий ярмарок «Свято меду».

У ярмарку беруть участь близько 40 пасічників Харкова та Харківської області, які продають мед і різноманітні продукти бджільництва.
«На ярмарку представлені всі види меду, які можна зібрати на території Харкова та Харківської області. В основному це мед першого збору - мед з акації, або травневий мед, зібраний бджолами в травні і відкачаний на початку червня. Друге відкачування - липа з домішками різнотрав'я, яка не втрачає при цьому своїх смакових і корисних властивостей. Третє 
відкачування - це лугове різнотрав'я: гречка, соняшник, дикорослі рослини», - розповів голова товариства бджолярів Дзержинського району та організатор цьогорічного ярмарку Геннадій Ізмайлов.
На ярмарку також представлено акацієвий мед з Криму. За словами Геннадія Ізмайлова, корисні властивості кримських та харківських 
медів на одному рівні. Але, незважаючи на це, ціни на кримський мед хоча й незначно, але вищі. Мед з кримської акації на ярмарку можна придбати за 90-100 грн за літр, мед харківського збору з акації - за 70-80 грн. Вибір меду з різнотрав'я дуже широкий, і його можна придбати на ярмарку по 50-60 грн за літр.
Голова товариства бджолярів Дзержинського району Геннадій Ізмайлов розповів, як правильно обрати мед: «Правильно вибрати мед просто. Ви куштуєте мед, і те, що вам подобається - це і є ваш мед, він для вас корисний. Головне, щоб мед не сильно гірчив і не був приторно-солодким. Усі меди, які представлені на ярмарку, мають корисні і лікувальні властивості. Потрібно просто придбати той, що сподобався на смак».
Ярмарок «Свято меду» триватиме до 19 серпня, до свята Другого Спаса.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
    Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед Харківські пасічники розповіли, як правильно обрати мед

Друкувати
Останні новини