Ігор Терехов: Ми не дамо будувати висотки на шкоду інтересам харків'ян
20 лютого 2021 19:52 Місто
Ігор Терехов: Ми не дамо будувати висотки на шкоду інтересам харків'ян Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов сьогодні, 20 лютого, зустрівся з жителями будинків по пров. Отакара Яроша, №12-а і по вул. Клинській, 1, які не згодні з будівництвом поруч із їхніми будинками декількох висоток.

Секретар міськради вислухав скарги харків'ян щодо будівництва кількох висоток з порушенням будівельних норм і отримав заяви з колективним зверненням на його ім'я від 264 харків'ян.

«Тут у нас дитячий майданчик, заїзд у паркінг, між нашими будинками хочуть побудувати ще три багатоповерхівки. Ми розуміємо, що це порушення всіх будівельних норм. Нам би хотілося, щоб міська влада допомогла нам вирішити це питання. У багатьох людей вікна виходять виключно на подвір'я. Будемо жити як в коробках», - розповів місцевий житель Олександр Смоленчук.

Як повідомив Дмитро Антоненко - місцевий житель і адвокат ініціативної групи людей, яка звернулася до міської влади, на цій земельній ділянці збирається будувати кілька багатоповерхових будинків одна з турецьких будівельних компаній. Один з будинків буде вище 16 поверхів. За словами адвоката, це будівництво призведе до порушення основних вимог містобудівної діяльності, норм і правил з урахуванням вже існуючої забудови, а також геологічних і топографічних умов. Крім того, будівництво може зашкодити і перевантажити систему інженерних комунікацій і соціальну інфраструктуру мікрорайону.

У свою чергу Ігор Терехов оглянув майданчик під забудову, ознайомився з ситуацією, в якій опинилися харків'яни, і запевнив, що він на їхньому боці і допоможе вирішити проблему. «У проблеми є три аспекти: технічний, моральний і юридичний. Я це розумію і не дам цій фірмі тут будуватися. В першу чергу повинні бути враховані інтереси харків'ян», - підкреслив секретар міськради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини