Харків переміг у національному конкурсі на кращі практики місцевого самоврядування
16 жовтня 2020 16:22 Місто
Харків переміг у національному конкурсі на кращі практики місцевого самоврядування Два харківських проєкти перемогли у національному конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» 2020 року.

Конкурс проведено Міністерством розвитку громад і територій України у співпраці з Радою Європи для поширення кращих практик органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку.

Всього на участь у конкурсі цього року було подано 163 заявки. У фінал вийшли два харківських проєкти.

Так, проєкт від Харківської міської ради «Open Grants School» завоював I місце в категорії «Влада і суспільство: інформування, діалог, участь».

Як повідомила начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Вікторія Грецька-Миргородська, проєкт був початий і реалізується з 2016 року.

«Досвід цієї ініціативи залишається унікальним для органів місцевого самоврядування в нашій країні. Школа допомагає соціально активним громадянам в їх інноваційних, іміджевих, соціально значущих проєктах практичними інструментами. Завдяки отриманим за кошти місцевого бюджету знанням випускники школи отримують гранти та сприяють залученню соціальних інвестицій в економіку міста», - зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.

Також I місце у конкурсі на тему «Поліпшення якості надання освітніх послуг» отримав Кластер неформальної освіти «Kharkiv EDU Cluster».

Як зазначила виконавчий директор кластера Христина Черкасова, цей проєкт покликаний підвищити усвідомлення населенням необхідності весь час навчатися: «Адже сьогодні освіта стає невід'ємною частиною розвитку людини протягом усього життя».

Зазначимо, що школу соціального проєктування і грантрайтінга «Open Grants School» за час її діяльності вже закінчили 400 осіб. Для реалізації своїх проєктів випускникам вдалося залучити понад 4 млн грн зовнішніх інвестицій. Серед реалізованих проєктів - майданчик для працевлаштування молоді «Smart Job», придбання високовартісного медичного обладнання та ін.

Кластер неформальної освіти - це платформа розвитку неформальної освіти, яка аналізує світові тренди з розвитку особистості, попит знань і навичок на місцевому ринку праці та інтегрує це в освітні проєкти громадських організацій та інших діячів неформальної освіти. Його презентація відбулася в жовтні 2019 року.

Нагадаємо, конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» проводиться четвертий рік поспіль. Торік одну з нагород отримала харківська програма розвитку вуличних культур. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини