Харків продовжує міжнародне співробітництво з містами-побратимами і партнерами
22 жовтня 2020 15:38 Міжнародне співробітництво
Харків продовжує міжнародне співробітництво з містами-побратимами і партнерами Харків підтримує побратимські і партнерські зв'язки з 34-ма містами в 23 країнах світу.

Про це сьогодні, 22 жовтня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Аліна Філімонова.

За її словами, глобальна пандемія внесла свої корективи в міжнародне життя, але Харків продовжує активно співпрацювати з партнерами по всьому світу і думати над перспективами розвитку міжнародного співробітництва.

Так, одним з перспективних напрямків є створення Консультативної ради міст-партнерів при Харківському міському голові.

«Ми вже провели низку переговорів з нашими іноземними колегами, потенційними учасниками Консультативної ради, і вони підтвердили свою участь. Це буде додаткова платформа, яка допоможе залучити іноземний досвід у вирішенні актуальних питань інфраструктурного, соціального і культурного розвитку нашого міста», - зазначила Аліна Філімонова.

Вона також повідомила, що велику зацікавленість у співпраці з Харковом проявляють міста Китайської Народної Республіки, і зараз на стадії розробки знаходиться проєкт із взаємного обміну фахівцями «Харків-Китай: bilding bridges».

Крім того, продовжиться робота над проєктами, які не були реалізовані цього року через пандемію. Так, до 30-річчя побратимства з містом Цинциннаті (США) були заплановані два проєкти - «Inclusive Education Project» і проєкт обміну школярами. Вони переносяться на період, коли загальна ситуація в світі сприятиме їх реалізації.

Аліна Філімонова зазначила, що всесвітні обмеження сприяли пошуку нових форм та інструментів для розвитку міжнародного співробітництва. Наприклад, влітку було проведено телеміст «Харків-Шеньчжень: обмін досвідом у боротьбі з COVID-19», а з ініціативи міста Кутаїсі (Грузія) на цю ж тематику теж відбулася онлайн-зустріч. Крім того, продовжилася робота з благодійними організаціями. Так, харківські лікарні отримали гуманітарну допомогу у вигляді масок, захисного одягу та медичного обладнання від Народного Уряду міста Харбін (КНР) і від американської благодійної організації «The Fishermen». 

Заступник директора департаменту нагадала, що завдяки міжмуніципальним зв'язкам з чеським містом Брно на базі Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова працює Чеський центр з безкоштовними курсами чеської мови. Крім того, харківські фахівці мають можливість брати участь у різних заходах, форумах і семінарах, що проводяться містами-партнерами. Так, у вересні спільно з колегами з Нюрнберга (ФРН) було проведено онлайн-семінар для вчителів німецької мови харківських шкіл на тематику імплементації питань прав людини. Також у 2020 році Харків вперше став учасником довгострокового грантового проєкту транскордонного співробітництва, учасниками якого також є Ужгород та місто-партнер Кошице (Словацька Республіка).

За словами Аліни Філімонової, міська рада постійно працює над розширенням мережі міст-партнерів і побратимів та робить все, щоб завдяки міжмуніципальним зв'язкам Харків розвивався.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини