Харківській молоді надали можливість вибрати спеціальність
05 серпня 2016 12:19 Суспільство
Харківській молоді надали можливість вибрати спеціальність Проект зі стажування харківської молоді проходить за підтримки Молодіжної ради при Харківському міському голові.

Як повідомив організатор проекту Дмитро Давідьянц, мета проекту - ознайомити молодь з найбільш популярними і цікавими в місті професіями, показати перевагу класичних професій під іншим ракурсом, привернути увагу молоді до так званих непопулярних професій, допомогти з вибором спеціальності.

За словами Дмитра Давідьянца, для участі в проекті було подано близько 400 заявок від молодих людей, з яких відібрали 60 осіб. З 24 запропонованих спеціальностей кожен з учасників проекту міг вибрати три, за якими він хоче пройти стажування. Серед запропонованих професій - як затребувані серед молоді ді-джей, бариста, бармен, так і «непопулярні» - водій тролейбуса, робочі спеціальності.

Крім того, молодим людям надали можливість спробувати себе на посадах у державних установах. Так, сьогодні, 5 серпня, учасники проекту проходили стажування в Центрі надання адміністративних послуг Київського району. Вони дізналися про особливості такої спеціальності, як адміністратор центру, про послуги, які надає установа. Таке стажування триває два дні.

«Ми вважаємо, що за два дні у людини складається уявлення про роботу на цій посаді, і вона розуміє, чи підходить йому така робота. Всього в такому стажуванні задіяні три центри адмінпослуг. Крім центру Київського району, наша молодь проходить стажування в Слобідському та Шевченківському районах. Ми вдячні заступнику директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку Вікторії Китайгородській за надану можливість стажуватися в цих центрах», - підкреслив Дмитро Давідьянц.

За його словами, проект показав зацікавленість молодих людей в такому стажуванні, тому планується організувати другий і третій сезони проекту і збільшити кількість спеціальностей до 50.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини