Харків'яни відсвяткували День Незалежності України
24 серпня 2019 13:14 Місто
Харків'яни відсвяткували День Незалежності України Урочисте покладання квітів з нагоди 28-ї річниці Незалежності України відбулося сьогодні, 24 серпня, на пл. Конституції в Харкові.

У церемонії взяли участь заступники Харківського міського голови Михайло Фатєєв і Тетяна Чечетова-Терашвілі, керівництво області, директори департаментів міськради, представники громадських організацій, духовенства, військові та жителі міста.

Михайло Фатєєв привітав усіх городян зі святом і зазначив, що Харків сьогодні є передовим містом в Україні, демонструючи успішний приклад свого становлення як європейського міста.

«Харків - економічно стабільне місто, яке динамічно розвивається, і як раз Харків показує приклад усій Україні, яким чином можна стати європейським містом. Цю думку розділяють і представники Ради Європи, які присвоїли Харкову, першому місту в Україні, усі нагороди Ради Європи, а наш міський голова Геннадій Кернес вже другий термін очолює Асоціацію міст-володарів Призу Європи. Бажаю усім харків'янам, щоб кожен із нас на своїх робочих місцях приносив користь як своїм сім'ям, так і нашому місту, і країні загалом», - зазначив Михайло Фатєєв.

Присутні вшанували пам'ять героїв Небесної сотні хвилиною мовчання та поклали квіти до монументу Незалежності. На площі виступили ансамбль народного танцю та дитячі творчі колективи.

Нагадаємо, святкові заходи, присвячені Дню Незалежності України, продовжаться у Центральному парку культури і відпочинку імені Горького і на пл. Свободи, де пройде концерт за участю артистів з міст-побратимів.

Довідка. 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на всеукраїнському референдумі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини