Храм Святих Жінок-Мироносиць відкрився в День міста
23 серпня 2015 14:06 Місто
Храм Святих Жінок-Мироносиць відкрився в День міста Предстоятель Української православної церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 23 серпня освятив харківський храм Святих Жінок-Мироносиць.

Глава УПЦ провів святкову літургію та привітав громаду з набуттям нового храму. Сьогодні для прихожан відкрився весь церковний комплекс, побудований на місці старовинної церкви, зруйнованої в 1930 році.

«Святе, «намолене» за три століття місце знову виконує своє призначення - веде людей до Бога, стає джерелом надії. Харків'яни пам'ятають, як нам було нелегко відстояти і освятити це місце. Я дякую своїм друзям, які виконали дане слово і побудували цей красивий, дев'ятикупольний храм в історичному центрі Харкова. Тут будуть звучати молитви за здоров'я та за мир для всіх нас», - сказав міський голова Геннадій Кернес, виступаючи перед парафіянами.

Митрополит Онуфрій подякував Геннадію Кернесу за роботу в інтересах харків'ян, захисту, безпеки та комфорту. Харківському міському голові вручено орден Української православної церкви Святого Ярослава Мудрого, також найвищих нагород церкви удостоєні меценати храму та його будівельники.

Храм Святих Жінок-Мироносиць створений в традиційному українському стилі. Вже рік працює нижня церква, до відкриття всього комплексу упорядковано весь сквер, що з'єднує вулиці Сумську і Чернишевську. Через час почнеться розпис храму. Вже зараз всередині працює ліфт, яким зможуть користуватися літні люди, інваліди та хористи: підйомник буде доставляти прихожан з нижнього храму в головний молитовний зал, а хор - на балкони.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини