Концерти «Харківських асамблей» пройдуть у режимі онлайн-трансляцій
06 жовтня 2020 15:32 Культура
Концерти «Харківських асамблей» пройдуть у режимі онлайн-трансляцій 27-й Міжнародний музичний фестиваль «Харківські асамблеї: противлення злу мистецтвом» пройде з 9 по 25 жовтня.

У зв'язку з карантинними обмеженнями концерти фестивалю пройдуть в режимі онлайн-трансляцій.

За словами організаторів, цього року «Харківські асамблеї» присвячені 250-річчю від дня народження видатного німецького композитора, піаніста і диригента Людвіга ван Бетховена. В рамках фестивалю пройдуть симфонічні і камерні концерти, програма яких представить творчість генія.

Протягом фестивалю всі бажаючі зможуть почути гру музикантів з різних країн світу - Костянтина Ліфшиця (Швейцарія), Вольфганга Манца (Німеччина), Юрія Насушкіна, Лідії Стратулат, Маргарити Ескарпа (Іспанія), Ференца Берната (Угорщина), Олега Безбородька, Марка Топчія, Назара Аддаті (Україна). Концертні вітання надійдуть також з Італії від маестро Ауреліо Каноничі та з Іспанії від фестивалю «Semana de Música Religiosa de Cuenca» і його артистичного директора Крістобаля Солєра.

Традиційно у фестивалі візьмуть участь харківські музиканти. Так, симфонічний оркестр Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського виступить на відкритті і закритті фестивалю під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Юрія Янка, виконувати соло в цих програмах будуть заслужена артистка України Ганна Сагалова та Марія Бондаренко. Крім того, відбудуться концерти класів викладачів Харківського університету мистецтв: народної артистки України, професора Тетяни Вєркіної і професора Олени Щелкановцевої, а також концерт стипендіатів Ротарі-клубів Харкова та безліч інших творчих подій.

В рамках фестивалю вже в п'ятий раз відбудеться Міжнародний конкурс музичного мистецтва «Харківські асамблеї», який увійшов до Асоціації європейських музичних молодіжних конкурсів (EMCY). У ньому візьмуть участь музиканти з різних країн, зокрема, з Китаю, Німеччини, Австрії, Італії, США, Швейцарії, Ізраїлю, Литви, Коста-Ріки, Панами, України. Цього року конкурс вирішили провести в категоріях «Фортепіано» і «Контрабас». Оцінювати виступ учасників будуть всесвітньо відомі музиканти, в тому числі випускники Харківського університету мистецтв.

Також в рамках фестивалю 22-23 жовтня традиційно пройде наукова конференція «Бетховен і XXI століття: європейський простір мистецької освіти».

Трансляція концертів буде доступна на офіційному каналі Асамблей у YouTube  та на Фейсбук-сторінці
З концертною програмою можна ознайомитися тут.

Довідка. Міжнародний фестиваль «Харківські асамблеї» проходить з 1991 року. За цей час в програмах фестивалю брали участь відомі музиканти більш ніж з 30 країн світу. Художнім керівником фестивалю є ініціатор його заснування, народна артистка України, Почесний громадянин міста Харкова, ректор Харківського національного університету мистецтв, Тетяна Вєркіна.

Фестиваль «Харківські асамблеї» проходить під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини