Міська рада оскаржить рішення суду щодо вшанування громадян, які боролися з нацизмом
11 червня 2021 10:28 Місто
Міська рада оскаржить рішення суду щодо вшанування громадян, які боролися з нацизмом Харківська міська рада оскаржить судове рішення щодо визнання протиправним та нечинним рішення щодо вшанування історичної пам’яті осіб, які брали участь у вигнанні нацистських окупантів з України.

Харківський окружний адміністративний суд учора, 10 червня, розглянув відповідну адміністративну справу.

При розгляді судом було допущено грубе порушення норм процесуального права. Зокрема, суд необгрунтовано відмовив у всіх заявах і клопотаннях міської ради про направлення судового доручення, призначення військової експертизи, відкладення розгляду справи у зв'язку з проведенням експертного дослідження, виклик у судове засідання експерта тощо.

Крім того, справу розглянули без участі представників міської ради, незважаючи на те, що суду було надано заяву про неможливість з об'єктивних причин представників міської ради брати участь у засіданні. Це порушило гарантоване державою право територіальної громади на судовий захист прав місцевого самоврядування та процесуальні права, передбачені Кодексом адміністративного судочинства України.

Зазначене судове рішення буде оскаржено міською радою в суд апеляційної інстанції. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини