Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди»
05 червня 2013 16:23
Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Створену в Харкові систему «Розумний під'їзд» планують впроваджувати в житлових багатоповерхівках з 2014 року.

Про це сьогодні, 5 червня, повідомив директор КСП «Харківміськліфт» Анатолій Кандауров. За його інформацією, на підприємстві відкрито конструкторське бюро, яке займається розробками. Так, КБ підготувало проект «Розумний під'їзд», що не повторює старі зразки домофонної зв'язку, а використовує новітні технології. Крім контролю за входом і виходом з під'їзду жителів, система може транслювати інформацію про відключення в будинку тих чи інших комунальних послуг.
 
Зазначимо, цей проект планується впровадити в житлових будинках комунальної власності. До початку 2014 року всі домофони в місті будуть інвентаризовані, а в будинках, де їх не було, планують встановити системи «Розумний під'їзд». З часом цей процес торкнеться і малоповерхових будинків - трьох- та п'ятиповерхівок.
 
«Тут мається на увазі цілий комплекс технічних засобів - програмне забезпечення, яке управляє освітленням в залежності від часу доби, домофон з переговорним пристроєм, система управління ліфтом і система комунікацій з єдиним диспетчерським пунктом. Всі підсистеми працюють в єдиному комплексі, й інформація передається безпосередньо на пульт «Харківміськліфт», з якого можна безпосередньо спілкуватися з мешканцями будинків і реагувати на позаштатні ситуації. Ми хочемо дати людям нову якість використання інженерних систем будинку. Крім того, ми спеціально зробили акцент на аудіоканали, щоб система була максимально зручна для людей з обмеженими можливостями», - підкреслив розробник системи, конструктор КСП «Харківміськліфт» Петро Лазаренко.
 
Розробник підкреслив, що сам домофон за принципом своєї роботи мало відрізняється від своїх попередників, але буде вдосконалений з урахуванням сучасних технологій. Так, на панелі домофона з'явиться рядок, що біжить, екран буде сенсорним і антивандальним, а відкрити сам домофон, як і викликати ліфт, можна буде за допомогою мобільного телефону.
 
Директор КСП «Харківміськліфт» Анатолій Кандауров підкреслив, що в місті розміщені 63 пункти опорно-диспетчерських служб підприємства, в кожному з яких є штат фахівців і майстерня з ремонту устаткування, що дозволить забезпечити моментальне реагування на заявки мешканців.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

    Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди» Наступного року в Харкові почнуть встановлювати «розумні під'їзди»
Друкувати
Останні новини