Розчищення під'їздів до лікарень і дитсадків: у місті спланували роботу під час снігопаду
12 січня 2021 16:59 ЖКГ
Розчищення під'їздів до лікарень і дитсадків: у місті спланували роботу під час снігопаду Директори комунальних підприємств і рятувальники обговорили план роботи під час снігопаду, який очікується вночі 13 січня.

Сьогодні, 12 січня, в міськраді відбулася нарада з директорами комунальних підприємств, представниками ГУ ДСНС України в Харківській області та АТ «Харківобленерго», яку провів заступник міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста Андрій Руденко.

За його словами, всі профільні служби працюватимуть у посиленому режимі. Першочергове завдання - розчистити від снігу основні дороги, підходи до метрополітену, лікарень, шкіл, дитячих садків, продовольчих магазинів, забезпечити проїзд громадського транспорту.

Також в місті готуються до вивезення повалених через обмерзання гілок і дерев. Комунальному підприємству «Харківзеленбуд» готові допомогти рятувальники. Як повідомив начальник Харківського міського відділу ГУ ДСНС України в Харківській області Володимир Юрченко, на добове чергування виїдуть рятувальники, у яких в розпорядженні будуть 25 бензопил, 7 автодрабин і 11 одиниць спецтехніки. Також 39 спецмашин знаходяться в резерві.

Крім того, КП «Міськсвітло» поставили завдання стежити, щоб не було падіння та замикань на електромережах.

«Я розумію, що при обмерзанні можливі обриви дротів, можуть падати гілки, але думаю, ми впораємося. Докладемо максимум зусиль, щоб зберегти графік руху громадського транспорту, але якщо будуть якісь складнощі, просимо харків'ян поставитися з розумінням до цих проблем під час стихії», - сказав Андрій Руденко.

Як повідомив директор КП «Шляхрембуд» Віталій Бура, іноді доводиться пускати техніку не на прибирання, а для того, щоб витягнути застрягли фури. Тому він запропонував звернутися до патрульної поліції з проханням обмежити в'їзд в місто великогабаритного транспорту, який міг би курсувати в об'їзд основних магістралей.

«Буває, що дві-три фури на підйомі в районі залізничного мосту починають шліфувати дорогу, і через них утворюється пробка у 1,5-2 км прямо до в'їзду в місто. Трактори витягають ці фури, які до того ж не завжди забезпечені зимовою гумою», - розповів Віталій Бура.

Він зазначив, що рясний зливовий снігопад очікується завтра з 5:00. Підприємство забезпечено посипковими матеріалами, вночі на дорогах міста працюватиме близько 160 одиниць прибиральної техніки, вдень - близько 180 автомобілів. Директор підприємства попросив харків'ян не створювати заторів і по можливості не виїжджати на дороги міста великовантажними автомобілями. У той же час він зазначив, що КП «Шляхрембуд» завжди готове надати допомогу під час снігопаду застряглим авто.

Зазначимо, що в разі негоди і з інших питань харків'яни можуть звертатися в інформаційно-диспетчерську службу «15-62», а також на «гарячу лінію» за номером: 725-2000.

Андрій Руденко ще раз звернувся до харків'ян з проханням паркувати авто в спеціально відведених місцях і не загороджувати внутрішньоквартальні дороги для проїзду снігоприбиральної техніки, автомобілів швидкої допомоги та сміттєвозів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини