Спортивний ярмарок на площі Свободи збере 1,5 тисячі спортсменів
09 вересня 2014 13:49
Спортивний ярмарок на площі Свободи збере 1,5 тисячі спортсменів Спортивний ярмарок «Харків - спортивна столиця» відбудеться 13 вересня на пл. Свободи. Як повідомив в ході прес-конференції заступник Харківського міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов, у заході візьмуть участь близько 1,5 тис. спортсменів і близько 50 спортивних федерацій.

За його словами, ярмарок спорту носить інформаційно-інтерактивний характер, де кожен житель Харкова зможе не тільки подивитися і отримати інформацію, а й безпосередньо спробувати себе в бажаному виді спорту.

«Ярмарок - безпрецедентна і унікальна подія не лише для Харкова, але і для України, оскільки подібний захід в нашій країні не проводився. Для харків'ян - це можливість долучитися до спорту, подивитися на види спорту, якими можна займатися в рідному місті, а для федерацій - це можливість показати себе», - зазначив Олександр Попов.

На площі функціонуватимуть 6 зон, на яких будуть представлені різні види спорту та відповідні федерації, а також популярні спортивні рухи. На заході будуть представлені як традиційні - футбол, баскетбол, бокс, так і екстремальні види спорту, наприклад, паркур, воркаут, слеклайн і т.п. 

Захід розпочнеться о 12:00 з урочистого параду, в якому візьмуть участь всі спортсмени-учасники ярмарку. Триватиме спортивний захід до 19:00. 

Начальник управління у справах фізкультури і спорту Костянтин Курашов зазначив, що в ярмарку спорту крім спортсменів виступлять люди з обмеженими можливостями товариства «Інваспорт», представники клубів за місцем проживання, танцюристи. 

Харків'яни можуть прийти на ярмарок у спортивній формі, оскільки вони зможуть стати учасниками заходу, спробувавши себе в ролі гравця в бадмінтон, футбол, баскетбол, бойових єдиноборств, бейсболу, американського футболу та інших видів спорту. Також гості зможуть відвідати безкоштовні майстер-класи від кращих фітнес-інструкторів, досвідчених тренерів і популярних спортсменів. Сюрпризом для багатьох стане спілкування з відомими харківськими спортсменами - олімпійськими чемпіонами, чемпіонами світу, Європи, України, які візьмуть участь у ярмарку.

Багато федерацій проводитимуть всілякі конкурси, випробування, квести, а їхні учасники обов'язково будуть нагороджені на центральній сцені пл. Свободи.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини