Триває реєстрація на всеукраїнський форум з енергонезалежності
17 листопада 2020 14:47 Економіка
Триває реєстрація на всеукраїнський форум з енергонезалежності Всеукраїнський онлайн-форум «Енергонезалежні регіони України: як замістити газ, знайти інвестиції та стимулювати бізнес» відбудеться 24 листопада в онлайн-форматі.

Як повідомили організатори, ключові інструменти для отримання енергонезалежності та сталого розвитку України - підвищення енергоефективності та розвиток «зеленої» енергетики. Обраний курс відповідає світовим тенденціям, а також цілям Паризької кліматичної угоди, директив ЄС та нової програми ЄС «European Green Deal», до реалізації якої планує долучитися Україна. Потенціал «зеленого» фінансування в Україні, за оцінками Міжнародної фінансової корпорації «IFC», може сягнути 70 млрд євро до 2030 року. Лише за останні п’ять років в український ринок енергоефективності та «зелених» проєктів було залучено 6,7 млрд євро інвестицій.

Ключові теми для обговорення:

- пріоритети державної політики у сфері енергоефективності та «чистої» енергетики;
- нові законодавчі ініціативи, участь в «EU Green Deal», міжнародне партнерство;
- біоенергетика як надійний шлях заміщення газу та вирішення енергетичних і екологічних питань громад;
- енергоефективність як складова забезпечення енергонезалежності регіонів;
- особливості реалізації та фінансування «зелених» проєктів;
- експрес-огляд успішних «зелених» проєктів у регіонах.

З програмою форуму можна ознайомитися на сайті Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України. У рамках заходу планується брифінг. Детальну інформацію представники ЗМІ можуть дізнатися за тел.: +38 096-906-85-95, 044 590-59-65. E-mail: [email protected] (Управління комунікації Держенергоефективності).

Участь у форумі - безкоштовна. Реєстрація учасників та ЗМІ обов’язкова і відкрита до 18 листопада за посиланням.

Організатори – Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України під егідою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини