У Харкові пройшов міжнародний пісенно-танцювальний фестиваль
03 листопада 2013 20:43
У Харкові пройшов міжнародний пісенно-танцювальний фестиваль II Міжнародний фестиваль-конкурс «DanceSongFest-2013» відбувся 2-3 листопада у Харкові.

Як повідомила засновник фестивалю, доцент кафедри естрадного співу Харківської державної академії культури Людмила Кудрич, цього року у фестивалі взяли участь вдвічі більше танцюристів і співаків, ніж минулого. Так, вчора відбувся конкурсний відбір серед 600 учасників віком від 3 до 60 років. На харківський фестиваль приїхали з Німеччини, Росії, Білорусі, Азербайджану, Вірменії, Таджикистану та України. Переможці в різних номінаціях та вікових категоріях отримали можливість виступити на гала-концерті. Також їм вручили пам'ятні дипломи та подарунки.

Конкурсанти змагалися в таких номінаціях: народний вокал, джазовий вокал, класичний танець, народний танець, бальний танець і сучасна хореографія.

Як підкреслила Людмила Кудрич, відмінною рисою «DanceSongFest-2013» стало обов'язкове виконання професійними вокалістами пісень відомого українського композитора Ігоря Поклада, який спостерігав за конкурсантами в режимі онлайн і міг оцінити їхній потенціал і виконавські навички. Крім того, вперше на конкурсі виступили джазові вокалісти.

У журі «DanceSongFest-2013» увійшли заслужені і народні артисти, лауреати міжнародних конкурсів України, Білорусі, Німеччини, Молдови, Таджикистана. Головою суддівської колегії став президент Української ради бального танцю Олексій Литвинов. За його словами, харківський конкурс об'єднав творчих людей з багатьох країн. Крім того, учасники фестивалю не тільки спілкувалися один з одним, але і відвідували різні семінари-практикуми та майстер-класи.

Організатори фестивалю-конкурсу «DanceSongFest-2013» - Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту, управління у справах сім'ї та молоді Харківської міської ради, Харківський міський центр дозвілля молоді, Департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Харківська державна академія культури, Національна спілка хореографів України, благодійний фонд підтримки талановитих дітей та молоді «Жар -птиця», телеканал «1+1».


Фестиваль і гала-концерт проходили в кіноконцертному залі «Україна».

Довідка. Перший міжнародний фестиваль-конкурс «DanceSongFest» пройшов у Харкові 16-18 листопада 2012 року. У фестивалі взяли участь понад 300 співаків і танцюристів з України, Росії, Білорусі, Азербайджану, Вірменії, Китаю та інших країн. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини