У харківських школах почали встановлювати камери відеоспостереження
07 червня 2018 11:55 Освіта
У харківських школах почали встановлювати камери відеоспостереження Сучасні камери відеоспостереження будуть встановлені до 1 вересня в 120 загальноосвітніх навчальних закладах Харкова.

Про це сьогодні, 7 червня, повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

За його словами, на сьогоднішній день з ініціативи міського голови Геннадія Кернеса в місті реалізуються дві програми - «Безпечне місто», в рамках якої в Харкові буде створено Єдиний ситуаційний центр, і «Безпечна школа» - програма, спрямована на підвищення рівня безпеки в школах.

«Діти повинні перебувати в безпеці. У зв'язку з цим в місті проводиться низка заходів, зокрема, харківські школи оснащуються камерами відеоспостереження останнього покоління. Вдосконалені технології дозволять не тільки вести спостереження за тим, що відбувається по периметру школи, на спортивних майданчиках і стадіонах загальноосвітніх навчальних закладів, а й будуть архівувати відеоматеріал. Архів з цих камер зберігатиметься до 30 днів. Надалі відео зі шкільних камер буде надходити до системи Єдиного ситуаційного центру, над створенням якого ми зараз працюємо. Це дозволить швидко реагувати на будь-які надзвичайні ситуації, які можуть трапитися у школах», - повідомив Ігор Терехов.

Він також зазначив, що вже до 1 вересня 120 шкіл міста будуть оснащені сучасними системами відеоспостереження, а до кінця наступного року камери будуть встановлені у всіх загальноосвітніх навчальних закладах Харкова.

Крім того, як зазначив перший віце-мер, з нового навчального року всі школи будуть взяті під охорону. З міського бюджету на ці цілі вже виділено кошти.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини