У Харківському зоопарку будуть жити нові тварини
05 вересня 2016 12:47 Місто
У Харківському зоопарку будуть жити нові тварини У Харківського зоопарку після реконструкції з'являться нові мешканці.

Про це сьогодні, 5 вересня, на зустрічі з представником Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA, Нідерланди) Маріо Хедемакером повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. За його словами, в новому зоопарку готують місце для проживання білих ведмедів, пари жирафів, бегемотів, а також нових видів мавп.

Перший віце-мер підкреслив важливість консультацій представників EAZA для створення максимально комфортних умов проживання тварин.

«Ми хочемо при реконструкції зоопарку реалізувати всі найновіші і передові технології, щоб Харківський зоопарк увійшов до європейської асоціації і міг, в тому числі, отримувати нових тварин. Наш консультант, представник EAZA, ознайомився з концепцією нового зоопарку і високо оцінив наш майстер-план. Значить, ми йдемо правильним шляхом», - зазначив після зустрічі Ігор Терехов.

За його словами, в кінці вересня харківські фахівці представлять план реконструкції Харківського зоопарку на конференції в столиці Північної Ірландії - місті Белфасті.

Як повідомив Ігор Терехов, зараз в зоопарку реконструюється вхідна група, будується новий мавпятник, прокладаються комунікації. Роботи проводитимуться і взимку. Реконструкцію зоопарку планується провести протягом двох років.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини