У Харкові очікується потепління - можливе сходження снігу з дахів
17 січня 2019 13:56 Оперативна інформація
У Харкові очікується потепління - можливе сходження снігу з дахів Харків'ян просять з обережністю проходити вздовж житлових будинків, звертати увагу на бурульки над козирками під'їздів та іншими виступаючими конструкціями будівель.

З таким проханням сьогодні, 17 січня, звернувся до городян директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

За його словами, ситуація з кригою на покрівлях - напружена. На середину січня цього року від харків'ян прийнято більше заявок, ніж за всю зиму минулого року. Щодоби в інформаційно-диспетчерську службу «15-62» надходить до 800 звернень.

Роман Нехорошков повідомив, що в системі «15-62» є окремий код зі зняття бурульок і криги, тому всі заявки в режимі онлайн відразу бачать представники департаменту, підрядних організацій та КП «Жилкомсервіс». Так, сьогодні в роботах з прибирання снігу, криги і бурульок з покрівель задіяно 160 альпіністів - 52 бригади, а також 14 автовишок.

«Велику частину людей ми сьогодні направили в Київський район - центральну частину міста, тому що там найбільше проблемних місць за маршрутом руху пішоходів і найбільше заявок», - повідомив Роман Нехорошков.

Директор департаменту зазначив, що кількість професійних альпіністів обмежена, оскільки всі вони повинні мати дозвіл на висотні роботи. До зняття бурульок залучають максимально можливу кількість людей, у яких є відповідний досвід. У той же час він зазначив, що оскільки вони можуть працювати тільки протягом світлового дня, то фізично не здатні забезпечити повне виконання всіх заявок, що надійшли.

«Ми просимо людей бути уважними та обережними. Дивитися, де є бурульки, обходити ці місця, тому що можливі випадки сходження льоду і снігу», - зазначив Роман Нехорошков.

Він також підкреслив, що, згідно з прогнозами синоптиків, завтра вдень в Харкові очікується плюсова температура, а післязавтра вночі - до 10 градусів морозу. Такі різкі перепади температури спричинять за собою сходження снігу.

«Сніг тане, потім замерзає і перетворюється на лід. І кількість такого льоду - десятки і сотні тонн по місту. Ми просимо харків'ян в ці дні по можливості обмежити перебування на вулиці, особливо, в нічний час, коли бурульок не видно. Уважно дивитися при підходах до під'їздів, виступаючих конструкцій, проходячи повз фасади», - звернувся до городян директор департаменту.

Зі свого боку начальник прес-служби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Ігор Лупандін зазначив, що безпечна відстань біля будівлі - мінімум 3 м. Він порадив городянам, що якщо немає можливості відійти подалі, то потрібно притиснутися ближче до стіни будинку. А в разі травми - відразу ж звертатися по допомогу до медиків.

Крім того, водіїв просять паркувати машини так, щоб враховувався безпечний прохід для пішоходів, і не в тих місцях, де є снігові шапки і бурульки, щоб уникнути пошкоджень автомобілів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини