У Харкові підготують шляхи для нових трамваїв
15 жовтня 2020 22:17 Інфраструктура
У Харкові підготують шляхи для нових трамваїв Для нових сучасних трамваїв, які випускатимуть на базі «Екополіса ХТЗ», в місті повинні підготувати трамвайні колії.

Про це сьогодні, 15 жовтня, в ефірі програми на «7-му каналі» повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгеній Водовозов.

За його словами, спочатку відпрацьовуватимуться окремі маршрути, а потім, у міру надходження нових трамваїв, - й інші.

«Ми знаємо, що якщо Геннадій Кернес і Олександр Ярославський за щось беруться, то доводять цю історію до кінця. Олександр Ярославський сказав, що планує через два роки випустити перший трамвай харківського виробництва. Тому зараз ми будемо активно приділяти увагу тому, щоб підготувати шляхи до прийому складу такого класу», - повідомив Євгеній Водовозов.

Він зазначив, що за останні п'ять років в місті реконструювали багато трамвайних переїздів, і ця робота продовжиться. Зокрема, виконано велику ділянку на вул. Плеханівській, на шляхах в районі заводу Шевченка, а зараз в ремонті один із найпроблемніших ділянок в місті - Балашівський міст.

«Є плани на наступний рік, але потрібно дивитися, виходячи з фінансових можливостей. Нас дуже в цьому році підкосив фінансово коронавірус, плани були набагато більше. Але йдемо далі по Московському проспекту, частина якого вже реконструйована. Однозначно потрібно ремонтувати вулицю Морозова. Поетапно дуже багато було зроблено за останні роки, і будемо продовжувати більш активними темпами», - підкреслив Євгеній Водовозов.

Нагадаємо, що 13 жовтня відбулася презентація проєкту харківського трамвая, який планують випускати на базі «Екополісу ХТЗ».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини