У Харкові посилили контроль за дотриманням маскового режиму
28 липня 2021 10:48 Суспільство
У Харкові посилили контроль за дотриманням маскового режиму На станціях Харківського метрополітену і в наземному транспорті будуть регулярно перевіряти дотримання протиепідемічних заходів.

Подібні рейди проводилися і раніше, тепер їх будуть проводити частіше в зв'язку з численними порушеннями карантинних вимог. Зокрема, сьогодні, 28 липня, дотримання маскового режиму перевірили на ст. м. «Проспект Гагаріна».

Як повідомив заступник міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста Андрій Руденко, дотримання карантинних норм контролюють представники Національної поліції, Харківської міської ради та Держпродспоживслужби.

«Працюватимуть кожен день в години пік, щоб зупиняти недобросовісних пасажирів, які поводяться некоректно по відношенню до інших і, на жаль, забули, що ми пережили кілька місяців тому. Все залежить від того, наскільки ми дисципліновані і як дотримуємося правил», - зазначив Андрій Руденко.

Як повідомила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в місті Харкові Головного управління Держпродпотребслужби в Харківській області Ірина Зубкова, ще три тижні тому не було такого масового порушення карантинних вимог.

«Якщо минулого тижня було 60 випадків захворювання на коронавірус, то цього тижня – 90. На жаль, мешканці та гості міста почали нехтувати засобами індивідуального захисту. Ви бачите - в міському транспорті багато людей, які не використовують маски, тому захворюваність зростає. Коли ми були у «помаранчевій» зоні, люди були налаштовані більш відповідально», - зазначила Ірина Зубкова.

Вона повідомила, що за порушення маскового режиму штраф для громадян становить 170 грн, а за невиконання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання - від 425 грн і вище.

«Ми бачимо, як у всьому світі починається третя хвиля пандемії, і дуже не хочеться, щоб ми опинилися у «помаранчевій» зоні. Кожен має відповідально ставитися до виконання протиепідемічних заходів. Якщо бачите, що хтось не використовує засоби індивідуального захисту - це пряма загроза вашому життю. Робіть зауваження. Тільки від нас з вами залежить, як швидко буде розповсюджуватися інфекція», - звернулася до харків’ян начальник управління держнагляду.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини