У Харкові пустять тролейбусний маршрут на Жихор
02 грудня 2020 12:18 Інфраструктура
У Харкові пустять тролейбусний маршрут на Жихор Місто отримало п'ять нових тролейбусів з автономним ходом, які з понеділка вийдуть на маршрути.

За словами першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова, Харків продовжує розвивати транспортну інфраструктуру і оновлювати рухомий склад міського електротранспорту. Так, в кінці минулого тижня до Харкова прибули п'ять тролейбусів з автономним ходом виробництва компанії «Богдан», які вийдуть на 2-й, 45-й і 46-й маршрути.

«Такі тролейбуси два місяці тому ми вже запустили на Північну Салтівку. Зараз ми запускаємо маршрут, який сполучатиме селище Жихор з проспектом Гагаріна. З понеділка вже почнуться стабільні перевезення пасажирів», - повідомив перший віце-мер.

Нагадаємо, що частину маршруту тролейбуси з автономним ходом проходять за допомогою контактної мережі, а частину - на батареях. У тролейбусі передбачені умови для комфортної поїздки людей з обмеженими можливостями: низька підлога, пандус, система нахилу тролейбуса в праву сторону.

Всього за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку для Харкова придбали 49 таких тролейбусів, 10 з них місто вже отримало. За словами Ігоря Терехова, наступна партія з шести тролейбусів повинна прийти до Харкова до кінця січня, і вони відразу ж вийдуть на маршрути міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини