У Харкові ветерани відзначили 77-річчя визволення області та підтримали мера
17 вересня 2020 15:47 Суспільство
У Харкові ветерани відзначили 77-річчя визволення області та підтримали мера Захід з нагоди 77-ої річниці визволення Харківської області від нацистських окупантів відбувся сьогодні, 17 вересня, у Харківському муніципальному культурному центрі.

У ньому взяли участь представники обласної та міської організацій ветеранів Другої світової війни. Для них і за їх участю в колишньому БК «Металіст» пройшов концерт. Також на заході були вручені відзнаки Всеукраїнської організації ветеранів - «Почесний ветеран України».

Як повідомив голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, звільнення Харкова відіграло вирішальну роль у перемозі над нацизмом у Другій світовій війні.

«За історичними даними, в боях за Харків загинуло близько 600 тис. осіб, хоча офіційно на наших картах позначені могили 206 тис. осіб, і з них тільки 85 тис. відомі за прізвищами. Такою мовою статистики ми хочемо пояснити, як важко тут було і чому вважаємо наше місто переможцем», - підкреслив Анатолій Хіневич.

Він зазначив, що в області понад 500 тис. пенсіонерів беруть участь у заходах, присвячених Другій світовій війні. Також близько 1 млн ветеранів задіяні в акції «Естафета пам'яті». Проводити ці та інші заходи допомагає міська влада Харкова.

«Будь-який проєкт, який ми хочемо реалізувати, ми з ними погоджуємо, і вони мобілізують профільні служби міста та області, щоб вирішити наші завдання. До всіх цих заходів дуже трепетно ​​ставиться Харківський міський голова Геннадій Кернес. Ветерани з інших регіонів кажуть, що нам пощастило, і це об'єктивно. З такою підтримкою ветерани почуваються комфортно», - сказав Анатолій Хіневич.

Голова Харківської міської організації ветеранів України Борис Котенко зазначив, що саме тому ветерани підтримують висунення Геннадія Кернеса на посаду Харківського міського голови.

«Прийняли рішення про підтримку на виборах нашого мера Геннадія Кернеса, тому що відчуваємо його реальну допомогу. Нас готові вислухати з усіма проханнями і побажаннями. Є матеріальна підтримка, привітання ветеранів та допомога вдома. Ми хочемо, щоб наш мер залишився, і Харків, де створені всі умови для роботи, навчання і відпочинку, був успішним», - сказав Борис Котенко.

Зазначимо, що сьогодні пройшла перша частина заходів, присвячених визволенню Харківської області в роки Другої світової війни. 19 вересня ветерани зберуться на меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва», а також у Зачепилівському районі, який останнім в області був звільнений від нацизму.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини