У Харкові відзначають День вишиванки
19 травня 2022 15:22 Місто
У Харкові відзначають День вишиванки Свято - День вишиванки відзначають сьогодні, 19 травня, у Харкові.

До нього приєдналися харків'яни, які залишилися у місті та ті, хто вимушено його залишив через війну. Зокрема, родини з Салтівського району надіслали свої фото з різних куточків світу.

Учні, їхні батьки та працівники закладів освіти Новобаварського району провели онлайн фотомарафон «Одягни вишиванку  - цінуй українське». Батьки обмінялись фотографіями «Моя сім’я у вишиванці», а діти виготовили сорочки-сувеніри у техніці  оригамі.

Працівники ювенальної превенції Новобаварського району та  шкільні офіцери поліції разом з учнями школи № 28 та їхніми батьками провели майстер-клас з виготовлення народного оберега.

Мешканці мікрорайону Основи приєдналися до флешмобу «Разом ми сильніші», а потім виготовили паперові вишиванки на майстер-класі, який організували вихователі дитячого садочка. Крім того, більше 70 мешканців району розгорнули кольорове полотно «Стежина любові і добра» та разом виконали українські пісні.

У закладах освіти Основ’янського району пройшли тематичні заходи, серед яких - онлайн-виставка світлин «Моя вишиванка», в рамках якої діти поділилися фото у національному вбранні.

В Індустріальному районі відбувся тематичний флешмоб, присвячений святу. Люди об'єднались, щоб продемонструвати любов до своєї країни, традицій та історичного минулого, і випустили голубів миру з бажанням скорішої перемоги у війні.

Також до свята долучилися працівники медичної сфери. Зокрема, привітав українців зі святом колектив Міської клінічної дитячої лікарні №16.

Відзначили День вишиванки й працівники КП «Харківські теплові мережі».

Крім того, працівники та підопічні територіального центру надання соціальних послуг Немишлянського району взяли участь у флешмобі «Оберіг єднання».


Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини