У Харкові встановили меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту
08 червня 2018 10:40 Суспільство
У Харкові встановили меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Ігорю Резниченку встановили на фасаді будівлі Харківської спеціалізованої школи №29 (вул. Балакірєва, 16-а).

Меморіальна дошка відкрита випускнику школи 1979 року народження, який загинув в Афганістані.

В урочистому заході взяли участь голова Адміністрації Шевченківського району Володимир Котковський, голова Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району Михайло Биков, представники інших громадських організацій, а також учні школи №29.

Присутні вшанували пам'ять Ігоря Резниченка та всіх загиблих в Афганістані воїнів хвилиною мовчання і поклали до меморіальної дошки квіти.

Довідка. Резниченко Ігор Миколайович народився 1 червня 1962 року в місті Харкові. Служив старшим стрільцем десантно-штурмової групи 48-го Пянджского прикордонного загону Середньоазіатського прикордонного округу. У Республіці Афганістан брав участь у бойових операціях, пошуках, засідках. У серпні 1981 року в ході бойової операції десантно-штурмова група потрапила під сильний вогонь противника. Зайнявши вигідну позицію, рядовий Резниченко вів вогонь у фланг душманів, що насідали, це сприяло успішній висадці основних сил десанту. У бою отримав тяжке поранення і помер у військовому госпіталі міста Душанбе 2 жовтня 1981 року. Похований на кладовищі №13 у Харкові. Нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини