У міській дитячий хоспіс надійшла гуманітарна допомога з Америки
28 березня 2019 18:43 Суспільство
У міській дитячий хоспіс надійшла гуманітарна допомога з Америки Американські партнери надіслали гуманітарну допомогу у відділення паліативної допомоги Харківської міської дитячої клінічної лікарні №5.

Сьогодні, 28 березня, заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соцально захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, представники Департаменту охорони здоров'я та президент громадської організації «Харків - Гуманітарний», яка супроводжувала вантаж, Олександр Жиленков зустрілися з президентом міжнародної фінансової компанії «Мід Америка» Двайтом Ленкфордом.

За словами благодійника, він вчетверте відвідує Харків. В один із приїздів він побував у відділенні паліативної допомоги і після цього вирішив допомагати медустанові, дітям, які там знаходяться, та їхнім сім'ям.

Вчора дитячий хоспіс отримав нове медичне обладнання, меблі та засоби з догляду за пацієнтами. Доставка гуманітарного вантажу відбулася завдяки об'єднанню зусиль Двайта Ленкфорда і благодійних організацій, таких як «Проект Кьюр», «Фонд Роберта і Мері Велч» та ін. - декількох штатів США.

«Коли я приїхав до Харкова, він нагадав мій рідний дім. У мене велика сім'я, багато дітей, і я перейнявся атмосферою, яка панувала в госпіталі. Я акумулював фонди і почав збирати допомогу - це лікарняні ліжка, крісла для дітей з особливими потребами, тренажери для паралізованих, апарати для вентиляції легенів тощо. Наступного візиту можна очікувати на початку червня - я збираюся привезти партію лікарняних ліжок та іншого обладнання для ще однієї лікарні», - повідомив Двайт Ленкфорд.

Світлана Горбунова-Рубан подякувала американським партнерам. Після зустрічі вона повідомила, що співпраця з Двайтом Ленкфордом ведеться в рамках соціального проекту «Харків - Гуманітарний». Суть полягає в тому, що громадська організація, надсилаючи листи та звернення, находить благодійні фонди в різних країнах світу і співпрацює з ними в рамках доставки гуманітарної допомоги для міських лікувальних закладів соціального спрямування.

«Харків завжди відкритий до співпраці. Ми багато років співпрацюємо з організацією «Глобал 2000», яка опікується 16-ю лікарнею, з Фріцем Кьорбером з міста-побратима Нюрнберга, з великою кількістю різних фондів і організацій, з простими громадянами. Двайт Ленкфорд будує великі плани щодо співпраці в цій сфері з різними фондами в США», - зазначила віце-мер.

Нагадаємо, що відділення паліативної допомоги (дитячий хоспіс) на базі міської дитячої клінічної лікарні №5 відкрилося в 2017 році. У ньому надають медичну, соціальну та психологічну допомогу дітям у віці від одного до 18 років з важкими, невиліковними психічними, неврологічними, генетичними та іншими захворюваннями.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини