У міському електротранспорті введуть функцію аварійного виклику
12 квітня 2021 16:53 Інфраструктура
У міському електротранспорті введуть функцію аварійного виклику GPS-датчики в наземному електротранспорті вдосконалять і оснастять додатковими функціями, зокрема, встановлять кнопку аварійного виклику.

Про це сьогодні, 12 квітня, повідомив директор КП «Міськелектротранссервіс» Владислав Васенко під час виїзного засідання постійної комісії з питань транспорту і зв'язку Харківської міської ради на підприємство. 

За його словами, додаткова функція дозволить водіям, у разі потреби, оперативніше зв'язуватися із диспетчерами, представниками Національної поліції та рятувальниками. Наразі обладнання проходить тестування на підприємстві.

«Крім того, що датчик передає координати та швидкість рухомого складу, має функцію гучного зв'язку. У водія буде кнопка аварійного виклику, що дуже необхідна у позаштатних ситуаціях», - зазначив Владислав Васенко.

Також, за його словами, на підприємстві працюватимуть над усуненням аварійних ділянок на шляхах наземного електротранспорту, а задля вдосконалення роботи рухомого складу електротранспорту та самого КП розроблять  програму зі стратегією роботи на найближчі роки.

Нагадаємо, що також  на дорогах міста буде встановлено більше 1 тис. камер відеоспостереження, щоб фіксувати порушення правил дорожнього руху.  

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини