У саду Шевченка пройшов конкурс дитячого малюнка
06 серпня 2020 10:29 Культура
У саду Шевченка пройшов конкурс дитячого малюнка Конкурс дитячого малюнка «Моє місто до дня народження Рєпіна» пройшов 5 серпня у саду імені Т. Шевченка, біля скульптури Іллі Рєпіна.

У ньому взяли участь 18 дітей, їхні батьки, друзі та викладачі. Учасникам давалося півгодини, щоб намалювати картини олійними олівцями і презентувати роботу. Також до конкурсантів приєдналися інші діти, які гуляли поруч. Так з'явилися малюнки найпопулярніших місць Харкова, у тому числі Центрального парку культури і відпочинку імені Горького, Держпрому, Дзеркального струменя тощо.

Як розповіла викладач художньої школи ім. І. Рєпіна Валерія Жосул, такі заходи потрібні, щоб розповідати дітям про відомих художників, які жили і працювали в їхньому місті раніше, і розвивати їхні таланти.

«Діти повинні любити своє місто, його знакові місця. На конкурсі діти малювали по пам'яті, підключали фантазію, яким би вони хотіли бачити мегаполіс», - розповіла Валерія Жосул.

Як повідомила організатор конкурсу Катерина Середенко, усі учасники конкурсу отримали книги та інші пам'ятні подарунки, а кращі роботи будуть опубліковані на сторінках міських газет і в соцмережах.

Нагадаємо, що рік тому в саду імені Т. Шевченка з'явилася низка скульптурних композицій, присвячених художнику Іллі Рєпіну, театральному режисерові Лесю Курбасу, співаку і кіноакторові Марку Бернесу, академіку Володимиру Вернадському, а також актрисі Клавдії Шульженко і композитору Ісааку Дунаєвському. Проєкт «Сім відомих харків'ян» був реалізований за ініціативою Харківського міського голови Геннадія Кернеса групою харківських художників, серед яких були Катіб Мамедов і Олександр Рідний.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини