У школах Харкова дієтичним харчуванням забезпечено 5 тисяч учнів
30 листопада 2020 12:24 Освіта
У школах Харкова дієтичним харчуванням забезпечено 5 тисяч учнів Щодня близько 5 тис. дітей зі 127 тис. учнів Харкова отримують дієтичне харчування.

Для дітей, які за медичними показниками потребують дієтичного харчування, КП «Комбінат дитячого харчування» розробляє спеціальне дієтичне меню. Як розповіла технолог підприємства Ірина Гонтаренко, меню включає в себе страви із всіх видів продуктів – м’яса, риби, каш, овочів та фруктів. 

«Для приготування дієтичних страв використовується спеціальна теплова обробка – їх готують на пару, відварюють, тушкують або запікають», - розповіла Ірина Гонтаренко.   

Наприклад, в Харківському фізико-математичному ліцеї №27 навчається понад 600 дітей, з яких близько 70, приблизно по 5-6 учнів у класі, харчуються за спеціальним меню. В дієтичне меню, зокрема, можуть входити овочевий суп, морквяний салат, відварене куряче філе, картопляне пюре, компот із сухофруктів і запечене яблуко.

За словами головного спеціаліста Департаменту освіти Наталії Воробйової, для організації дієтичного харчування батькам необхідно лише звернутися до адміністрації навчального закладу та написати відповідну заяву. 

«Дієтичне харчування організовано для всіх дітей, які потребують або мають бажання споживати дієтичну їжу, зокрема і для 1-4 класів закладів освіти міста. Нагадаю, що учні початкової школи отримують сніданки безкоштовно, за кошти міського бюджету», - розповіла Наталія Воробйова. 

Зазначимо, що шкільні їдальні Харкова працюють з дотриманням всіх санітарних норм, затверджених Кабінетом Міністрів України на час пандемії.  Для уникнення скупчень в їдальнях введений особливий графік харчування, приміщення харчоблоку та обідній зал регулярно обробляються, стан здоров'я персоналу і якість харчування контролюються медпрацівниками навчальних закладів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини