У зв'язку із загрозою терактів міська влада проти проведення мітингів
29 квітня 2015 15:28 Місто
У зв'язку із загрозою терактів міська влада проти проведення мітингів Міська влада виступила проти проведення декількома громадськими організаціями ходів і мітингів, присвячених Дню солідарності трудящих та Дню Перемоги.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 29 квітня, на засіданні погоджувальної комісії Харківського міськвиконкому.

Так, члени комісії розглянули заявки громадських організацій, які мають намір провести заходи з 1 по 9 травня. Зокрема, громадська організація «Трудова Харківщина» заявила про проведення мітингу 1 травня, «Російський собор-Руська община» - про проведення мітингу 3 травня, Спілка жінок України «За майбутнє дітей» - про проведення концерту 9 травня, Спілка радянських офіцерів - про проведення ходи 9 травня.

Під час засідання комісії заступник Харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що міліція намагалася переконати керівників цих громадських організацій не проводити мітинги і ходи через загрозу терактів, але не всі вони почули аргументи правоохоронців.

Харківська організація Спілки жінок України «За майбутнє дітей» погодилася з пропозицією міськради не проводити окремий захід біля пам'ятника Воїну-визволителю у сквері 23 Серпня, а взяти участь у концерті до Дня Перемоги, який пройде 9 травня в парку ім. Горького. Щодо інших заходів, які хочуть провести громадські організації, міська влада має намір звернутися до суду.

«Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ надали нам інформацію, згідно з якою в місті діють диверсанти, і під час свят можливі провокації і теракти. Нам хочеться зробити повноцінне свято для ветеранів до 70-річчя Перемоги, але ми не можемо піддавати небезпеці людей», - підкреслив Ігор Терехов.

Він також нагадав, що в місті заплановано низку загальноміських заходів до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які узгоджені з правоохоронними органами.

Нагадаємо, 22 лютого на пр. Маршала Жукова, недалеко від Палацу спорту, після мітингу активістів Євромайдану стався вибух. В результаті цього дві людини загинули на місці, ще дві померли в лікарні. Прокуратура кваліфікувала цю подію як теракт.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини