Учасники форуму з міської інфраструктури відвідали парк Горького
09 квітня 2021 14:42 Місто
Учасники форуму з міської інфраструктури відвідали парк Горького Представники місцевих органів влади з різних міст України, дипломатичного корпусу та інші учасники Міжнародного форуму «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст» відвідали Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького.

Містом вони проїхали на нових автобусах турецького виробництва, які згодом курсуватимуть за маршрутами міського громадського транспорту.

Комерційний директор турецької компанії з виробництва автобусів «Karsan» Деніз Четин зазначив, що Харків, на його думку, лідирує у розвитку інфраструктури серед інших міст України.

«Вважаю, що харків'янам пощастило мати таке сильне керівництво міста. Секретар міської ради робить все можливе, щоб будувати нову інфраструктуру з впровадженням сучасних технологій. Не кожен має таку стратегію розвитку, як Ігор Терехов. Тому  кожному харків'янину та іноземцю чітко видно, що місто крокує у правильному напрямку», - сказав  Деніз Четин.

Перший заступник Львівського міського голови Геннадій Васьків відзначив високий рівень будівництва розважальної інфраструктури.

«Я вперше в парку Горького і дуже здивований сучасною інфраструктурою, якістю виконаних робіт, побудованими будівлями, атракціонами, дизайнерським підходом і, природно, чистотою. Також вражають комунальні служби, які працюють. Усі в спецодягу, всі злагоджено працюють. Як господарник я розумію, що за цим стоїть багато роботи. Я б хотів бачити такий парк у Львові», - сказав Геннадій Васьків.

Міський голова міста Кременчук Віталій Малецький зазначив, що інші міста багато чому вчаться у харків’ян. За його словами, за останні роки в Харкові багато чого змінилося, розвиваються об'єкти інфраструктури, з’явився  новий транспорт.

«Кременчужани приїжджають з парку Горького і говорять: «Давайте зробимо у нас такий парк». Ми багато речей беремо у Харкова, вчимося і привносимо в наше місто. Європейський підхід, який тут реалізований, впроваджуємо у себе», - повідомив Віталій Малецький.

Секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко підкреслив, що Міжнародний форум «Муніципальна інфраструктура: розвиток та комфорт міст» дозволив учасникам обмінятися кращим досвідом для розвитку країни.

«Дуже позитивно, коли керівники міст обмінюються досвідом. Це сприятиме тому, щоб наша держава була потужна, гарна і люди раділи тому, що в ній живуть. Бажаю Харкову завжди бути таким гарним, чистим містом. Хай усе розвивається», - сказав Юрій Безпятко.

Нагадаємо, що вчора у Харкові пройшов перший Міжнародний форум «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст». Мета організаторів форуму - побудувати ефективну європейську інфраструктуру і покращити транспортні потоки України. У ньому онлайн і оффлайн взяли участь представники центральних органів влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних фінансових організацій, дипломатичних місій та бізнесу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини