В юридичному університеті імені Ярослава Мудрого відкрили новий спортзал
22 жовтня 2020 19:42 Місто
В юридичному університеті імені Ярослава Мудрого відкрили новий спортзал Спортивний зал боксу та кікбоксингу урочисто відкрили сьогодні, 22 жовтня, після реконструкції у навчально-спортивному комплексі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У церемонії відкриття взяли участь ректор університету Василь Тацій, представники ректорату і керівництво навчально-спортивного комплексу, спортсмени-студенти вишу, а також почесний член Асоціації випускників НЮУ, заслужений юрист України, секретар Харківської міської ради Олександр Новак.

Ректор університету відзначив високі спортивні досягнення студентів університету та вручив їм Подяки і Почесні грамоти. «Студенти нашого університету славляться своїми перемогами на змаганнях різних рівнів. Тяга до таких енергійних і жорстких видів спорту, як бокс і кікбоксинг, я вважаю, є цілком природною для майбутніх юристів. Перемоги у спорті допоможуть їм у майбутньому в професійній кар'єрі і в житті. Вони навчаться захищати себе та інших», - зазначив Василь Тацій.

За його словами, величезний внесок у реалізацію проєкту реконструкції і будівництва залу для боксу та кікбоксингу внесла Асоціація випускників юридичного університету. Також підтримку на всіх рівнях надає міська влада.

«Завдяки меру Харкова Геннадію Кернесу в місті проводиться багато роботи в сфері спорту: відкриваються стадіони, спортивні майданчики і зали. Вихованці спорткомплексу університету регулярно завойовують високі спортивні нагороди і заслужено отримують підтримку з боку міської ради», - зазначив секретар міської ради Олександр Новак.

Він вручив видатним спортсменам Почесні грамоти виконавчого комітету Харківської міської ради, а також взяв участь у церемонії присвоєння спортивних розрядів вихованцям клубу. Так, за перемогу в чемпіонаті України з кікбоксингу було присвоєно спортивний розряд «кандидат у майстри спорту» Ростиславу Мітельскому і Валерію Катурзі. Спортсмени отримали посвідчення та пам'ятні знаки.

«З дитинства займаюся спортом, дуже задоволений нашим спортзалом, прекрасна база для тренування. Хочу подякувати всім, хто брав участь у благоустрої цього приміщення. Зараз навчаюся на другому курсі. Буду прокурором, але спорт кидати не буду. Лідирував і буду лідирувати на чемпіонатах України, Європи, світу», - поділився планами Валерій Катурга.

Зазначимо, що в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого працюють 8 спортивних клубів. У цих секціях займаються понад 1 тис. студентів і понад 250 викладачів. Це дозволяє студентам удосконалювати свої досягнення в спорті паралельно з навчанням.

Клуб боксу та кікбоксингу досяг значних успіхів: з ним пов'язані імена багаторазових чемпіонів України, призерів і учасників чемпіонатів Європи, світу та Олімпійських ігор. За останні п'ять років клуб отримав 154 медалі на змаганнях різного рівня, серед яких - 82 золотих, 34 срібних, 38 бронзових нагород. Так, переможцями чемпіонату і Кубка України з кікбоксингу WPKA ставали Едуард Мельников, Андрій Григор'єв-Шаповалов, Навруз Алієв та ін. Серед відомих боксерів спортклубу університету - чемпіон світу з боксу в напівважкій вазі, Почесний громадянин міста Харкова Олександр Гвоздик.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини