З понеділка у харківських школах - канікули, але дитсадки продовжать працювати
16 жовтня 2020 21:53 Освіта
З понеділка у харківських школах - канікули, але дитсадки продовжать працювати Осінні канікули у школах міста Харкова триватимуть з 19 жовтня до 1 листопада.

Про це сьогодні, 16 жовтня, в ефірі програми на «7-му каналі» повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, школярі мали відпочивати з 24 жовтня, але тепер підуть на канікули з понеділка і приступлять до навчання 2 листопада.

«Вчора Харків потрапив до «червоної» зони. Ми не маємо права ризикувати безпекою і здоров’ям дітей, тому прийнято колегіальне рішення щодо проведення канікул з 19 жовтня», - повідомила Ольга Деменко.

Вона зазначила, що після канікул не планується перехід на повну дистанційну форму навчання, як під час весняного карантину. За словами директора департаменту, для початкової школи така форма не ефективна, бо формування навичок дитини, її творчих здібностей та лідерських якостей має проходити в колективі. При цьому, якщо епідеміологічна ситуація не покращиться, заклади освіти зможуть використовувати елементи дистанційного навчання для старших учнів.

«У старшій школі це навіть іноді корисно, коли якісь предмети будуть віднесені до дистанційного навчання, а деяким - приділятиметься більша увага. Учні початкової школи будуть у будь-якому випадку вчитися, а щодо старшої та середньої – зможемо використовувати елементи дистанційної освіти, але таким чином, щоб дітям це було на користь», - зазначила Ольга Деменко.

Також директор департаменту повідомила, що всі 203 дитячі садочки міста працюють і працюватимуть надалі. Стан здоров’я дітей там контролюється - їм вимірюють температуру, ведеться опитування батьків, дотримується масковий режим, виконується дезінфекція приміщень та інші необхідні протиепідемічні заходи.

Ольга Деменко підкреслила, що заклади освіти забезпечені необхідними дезінфікуючими засобами та термометрами за рахунок міського бюджету.

«Звичайно, нам доводиться контролювати дотримання протиепідемічних заходів, але це вже ввійшло у звичку, бо у дитячих садочках працюють над цим з липня. А з батьками школярів ми проводили роз’яснювальну роботу, і наразі всім звично, що батьки до школи не заходять, приходять в масках, що діти входять через кілька входів, у школах розмежовані перерви, графіки харчування, що приміщення дезінфікуються, тому ці заходи будуть лише посилюватися. Якщо потрібно, звертаємося до Харківської міської ради за додатковим виділенням коштів, тому що фінансування протиепідемічних заходів повністю лягло на плечі міської ради, і нам вдалося впоратися із забезпеченням навчальних закладів усім необхідним», - зазначила директор департаменту.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини