Завершується реконструкція ККЗ «Україна»
08 червня 2021 13:31 Місто
Завершується реконструкція ККЗ «Україна» Роботи з реконструкції кіноконцертного залу «Україна», які ведуться з 2019 року, підходять до завершення.

Як повідомив сьогодні, 8 червня, директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, був виконаний комплексний ремонт будівлі - замінено покрівлю та виконані всі внутрішні роботи.

За його словами, ККЗ «Україна» стане одним з найсучасніших і найкращих залів в Україні на 1,7 тис. місць, зокрема для людей з інвалідністю. Крім того, це буде зал з кращою в місті акустикою.

«В ході реконструкції було виконано шість акустичних розрахунків. Вся шумоізоляція, шумопоглинаючі панелі і акустика самого залу - кращі в місті і одні з кращих в Україні», - зазначив директор департаменту.

За його словами, оскільки ККЗ «Україна» - це пам'ятник архітектури, були збережені практично всі старі проєктні рішення, за винятком, наприклад, місць для людей з інвалідністю. Невеликі зміни, які, в основному, стосувалися використання нових матеріалів, узгоджували з автором проєкту.

«Ми зберегли неонове підсвічування на фасаді будівлі в тому стилі, як це було 60 років тому. Збережений шрифт назви, була відреставрована мозаїка на фасадному вході. Сподіваємося, що в новому концертному сезоні харків'яни зможуть прийти в ККЗ, насолодитися звуком і залом після реконструкції», - зазначив директор департаменту.

Він повідомив, що відкрити ККЗ «Україна» планується цього літа. Зараз ведуться пусконалагоджувальні роботи по електриці, встановлюються крісла і виконується благоустрій території.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини