Жителі Харкова і Цетіньє зможуть взяти участь у туристичному флеш-мобі
04 березня 2021 13:45 Міжнародне співробітництво
Жителі Харкова і Цетіньє зможуть взяти участь у туристичному флеш-мобі Перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак сьогодні, 4 березня, зустрівся з почесним консулом Чорногорії в Харкові Ольгою Олексієнко.

За її словами, Почесне консульство Чорногорії буде відкрите найближчим часом, і одним із його завдань стане активізація відносин між Харковом і його чорногорським містом-побратимом Цетіньє.

«У нас є чимало короткострокових і довгострокових проєктів. Вони пов'язані з розвитком співробітництва між університетами, проведенням культурних заходів. Також ми хочемо відзначити 10-річчя побратимських відносин між Цетіньє і Харковом, причому відзначити широко, з залученням жителів обох міст», - зазначила Ольга Олексієнко.

В рамках проєкту планується, зокрема, провести між городянами флеш-моб у форматі онлайн: харків'яни і чорногорці будуть фотографуватися на тлі визначних пам'яток своїх міст і розповідати про них. З кожного боку виберуть по одному переможцю, які зроблять найкращі фото і презентації. Їх нагородять туристичними поїздками до Харкова і Цетіньє.

У свою чергу Олександр Новак запевнив, що міська влада Харкова підтримуватиме всі ініціативи, спрямовані на розширення співробітництва між містами та країнами.

«Харків завжди приділяв особливу увагу міжнародним відносинам. Тому ми будемо підтримувати діяльність Почесного консульства Чорногорії, як і інших 13-ти почесних консульств, що у нас працюють. Ми надамо всебічне сприяння тим проєктам, які ви хочете реалізувати, адже це зблизить жителів наших міст і країн», - зазначив Олександр Новак.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини