На заводі «Світло шахтаря» презентували сучасний комплекс для гірників
12 листопада 2020 12:54 Місто
На заводі «Світло шахтаря» презентували сучасний комплекс для гірників Презентація механізованого комплексу для шахт відбулася сьогодні, 12 листопада, на Харківському машинобудівному заводі «Корум Світло шахтаря».

Як повідомили на підприємстві, фактично це повний набір гірничо-шахтного устаткування, за допомогою якого добувають і транспортують вугілля з лави, забезпечуючи високу продуктивність і виконання планових показників видобутку. Устаткування, з якого складається комплекс, виготовлене із застосуванням спеціальних високолегованих сталей і укомплектоване комплектуючими європейських виробників.

Під час презентації генеральний директор заводу «Корум Світло шахтаря» Олександр Ковальчук розповів, що в умовах пандемії і спаду в економіці українські машинобудівники розвивають виробництво і створюють передову і затребувану техніку, яка за якістю і вартістю конкурує зі світовими виробниками гірничо-шахтного устаткування.

«Криза, викликана коронавірусом, стала стимулом для пошуку нових конструкторських рішень і подальшого розвитку заводу. Сьогодні наше підприємство успішно функціонує, його продукція затребувана і конкурентоспроможна на внутрішньому і міжнародному ринках. Ми отримуємо нові замовлення, є стовідсоткове завантаження персоналу, а значить - стабільність і впевненість у завтрашньому дні всього колективу. Завод уже формує бізнес-план на наступний рік, і, судячи з усього, роботи у нас буде ще більше», - зазначив Олександр Ковальчук.

Оглянувши новий комплекс і ознайомившись з його можливостями, перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов підкреслив, що розробка таких технологій є важливим елементом енергетичної безпеки країни.

«Міська влада активно взаємодіє з такими промисловими підприємствами, як «Світло шахтаря», «Турбоатом», «ХТЗ» та іншими гігантами, які впливають на економіку міста Харкова. Там зосереджені наука, технології, працюють високопрофесійні колективи. А сьогоднішня подія цікава тим, що цей механізований комплекс буде переданий шахтарям для вуглевидобутку. А видобуток вугілля - це гарантія стабільності енергетичної системи України. І для нас важливо, що харківське підприємство доклало до цього руку і не збирається зупинятися на досягнутому», - зазначив Ігор Терехов.

Перший віце-мер також повідомив, що міська влада розробляє схему надання пільг на землю для промислових підприємств, які могли б зекономлені кошти вкладати в розвиток виробництва. Серед цих підприємств - і «Світло шахтаря».

«Потрібно дбайливо ставитися до свого промислового потенціалу і таких підприємств, які дають високу додану вартість до своєї продукції, за якими стоять величезні колективи», - підкреслив Ігор Терехов.

Довідка. Завод «Корум Світло шахтаря» входить до компанії «Corum Group», яка, в свою чергу, є частиною енергетичної компанії «ДТЕК Енерго». «Corum Group» є найбільшим виробником гірничо-шахтного устаткування в Україні та об'єднує підприємства в Харкові, Дружківці і Каменськ-Шахтинському. Ключові клієнти компанії - 14 найбільших видобувних холдингів, активи яких налічують 150 шахт і кар'єрів. Техніка «Corum Group» працює на гірничодобувних підприємствах у 15 країнах.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини