У Харкові вводяться карантинні обмеження для «червоної» зони
09 квітня 2021 19:54 Місто
У Харкові вводяться карантинні обмеження для «червоної» зони Нові карантинні заходи, встановлені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, вводяться в Харківській області з 11 квітня.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 9 квітня, на позачерговому засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через погіршення епідеміологічної ситуації в регіоні.

У зв'язку з цим з 00:00 11 квітня Харків і область переводяться у «червону зону» до особливого розпорядження.

Як повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, з неділі в Харкові вводяться додаткові протиепідемічні заходи. Зокрема, забороняється:

- відвідування навчальних закладів, крім дошкільних, спеціалізованих закладів і учнів 1-4 класів установ загальної середньої освіти;
- робота закладів культури, зокрема театрів і кінотеатрів;
- прийом відвідувачів у закладах громадського харчування (дозволяється робота навинос);
- діяльність непродовольчих ринків і магазинів.

З огляду на поточну епідемічну ситуацію на території міста Харкова, зокрема, дозволяється робота магазинів і супермаркетів, в яких 60% складають продовольчі товари. Міський транспорт продовжить роботу з 50%-вою наповнюваністю, тобто у салоні має бути заповнено не більше 50% місць для сидіння.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини