Біля БК ХЕМЗ відкрили першу частину скверу після реконструкції
04 жовтня 2020 17:49 ЖКГ
Біля БК ХЕМЗ відкрили першу частину скверу після реконструкції Першу частину реконструйованого скверу біля Будинку культури ХЕМЗ відкрили сьогодні, 4 жовтня.

Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, для жителів Московського і Слобідського районів створили затишний і сучасний сквер, де тепер є всі умови для відпочинку дітей, дорослих і літніх людей. Там реконструювали алеї, встановили лавки, нові світильники, дитячий ігровий комплекс, а також на прохання жителів облаштували майданчик для вигулу собак.

Перший віце-мер зазначив, що міська влада боролася за те, щоб повернути цю землю в комунальну власність, і тепер тут з'явився сквер, а не торговий центр.

«Дуже нелегко було створити цей сквер. Задовго до нас  земля була виділена під забудову, тут мав бути якийсь супермакрет. Були судові тяжби, але ми відвоювали цю територію і відкрили чудовий сквер. Сподіваюся, він стане вашим улюбленим місцем відпочинку. Ще раз вітаю вчителів з професійним святом. Бажаю всім щастя, здоров'я і благополуччя, а ми продовжимо створювати успішний і красивий Харків», - сказав Ігор Терехов.

Він також повідомив, що відкрита лише перша частина скверу. Роботи на всій території планується завершити у 2021 році, після закінчення будівництва храму Святого Духа.

Ігор Терехов зазначив, що міська влада веде роботу з реконструкції зон відпочинку в різних районах міста. Зокрема, наступними вихідними планується відкрити бульвар Юр'єва, а через вихідні - парк «Зелений гай».

«Дуже радий, що наші плани реалізуються. Думаю, для жителів міста дуже важливо, щоб там, де вони живуть, були створені комфортні умови для відпочинку з сім'єю і занять спортом», - сказав Ігор Терехов.

Нагадаємо, що у травні з ініціативи Харківського міського голови Геннадія Кернеса у сквері біля БК ХЕМЗ, на місці святині, зруйнованої в 1930-х роках, почалися роботи зі зведення храму Святого Духа. Тоді ж приступили до реконструкції всієї зони відпочинку. Згодом тут також планується побудувати спортивну зону для гри в міні-футбол, настільний теніс і занять воркаутом.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини