Харків та Нюрнберг обговорили плани співпраці на рік
18 грудня 2012 17:46
Харків та Нюрнберг обговорили плани співпраці на рік Харків та Нюрнберг обговорили плани співпраці на 2013 рік під час візиту харківської делегації до німецького міста-побратима.

Делегація Харкова на чолі із заступником міського голови з питань правового забезпечення Мариною Стаматіною зустрілася з мером Нюрнберга Ульріхом Мали, а також депутатами і керівництвом громадської організації «Спілка побратимства Харків - Нюрнберг». За результатами візиту сторони підписали Протокол про окремі домовленості щодо співпраці між містами-побратимами Нюрнбергом і Харковом у 2013 році.

Головними напрямками співпраці двох міст на майбутній рік стануть спорт, освіта, туризм, енергоощадження та охорона довкілля. Планується спільне проведення турнірів з футболу та бальних танців, конференцій, літературних читань. Школи Харкова та Нюрнберга обміняються досвідом у викладанні російської та німецької мов.

Також у культурно-просвітницькому центрі «Будинок Нюрнберга» за підтримки фахівців з Нюрнберга підвищуватимуть кваліфікацію соціальних працівників. Крім того, планується участь Харкова у дворічному проекті «Культура пам'яті й освіта в галузі прав людини», у рамках якого нюрнберзькі вчителі й учні поговорять з учасниками бойових дій та жителями Харкова про насильство під час війни і про його подолання.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини